NB I

A visszavágó is érdekes lesz

A montenegrói edző szerint szembetűnő a tudásbeli különbség csapata és a Videoton között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ember legyen a talpán, aki a csütörtök esti kilencven perc után képes megmondani, milyen visszavágóra számíthatunk. A Videoton 2-1-re nyert hazai pályán a montenegrói Mladost Podgorica ellen az Európa Liga-selejtező első fordulójának első meccsén. Bár a végeredmény szoros, a játék képe a fehérváriak fölényét mutatta, ám ez nem mutatkozott meg helyzetekben, gólokban.

A magyar csapat vezetőedzője szerint ez a játék még nem olyan volt, amilyet látni szeretne.

– A mai játék messze volt attól, amit látni szeretnék. Az ellenfél nagyon felkészült erre a találkozóra, ráadásul a csatárukat is kicserélték – idézi José Gomes szavait a Videoton honlapja. – Jól kezdődött számukra a meccs, gyorsan vezetést szereztek, utána pedig nagyon szervezetten védekeztek. Nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, akik ennyire betömörülnek a saját kapujuk előterébe. Persze az ilyen védelem ellen is megvan a megfelelő játékstílus, melynek alapja a kreativitás és a gyorsaság. Ez ma azonban hiányzott a játékunkból. Még nagyon a szezon elején járunk, tovább kell fejlődnünk. Ehhez pedig még egy kis időre szükségünk van. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón már jobban fogunk játszani.

Az ellenfél edzője, Nikola Rakojevics elégedett a mutatott játékkal, és megállapította, hogy a Videoton jobb csapat, ez a labdabirtoklásban is látszott.

– A kontráink nem voltak veszélyesek, ráadásul mindkét gólt a saját hibánkból kaptuk. Tudtuk, hogy a Videoton pontrúgásai életveszélyesek, mégis két alkalommal is a kapunk előterében szabálytalankodtunk. Szembetűnő a két csapat közötti tudásbeli különbség, nagyon nehéz visszavágóra számítok – magyarázta a montenegrói tréner a meccs után.

A győztes szabadrúgásgólt szerző Gyurcsó Ádám szerint a csütörtök esti siker ellenére nehéz dolguk lesz a visszavágón. A válogatott középpályás örül, hogy megfordították a meccset, viszont sajnálja, hogy nem sikerült offenzívebben játszaniuk és további gólokat szerezniük.

– Meglepett bennünket, hogy az ellenfél ennyire vállalta a támadójátékot az elején. Annak ellenére, hogy nagyon hamar megszerezték a vezetést, bíztam benne, hogy megfordítjuk a mérkőzést, ami sikerült is – magyarázta Gyurcsó Ádám. – Ugyanakkor sajnálom, hogy a második félidőben nem sikerült offenzívebb futballt játszani és további gólokat szerezni. A visszavágó nehéznek ígérkezik, de vagyunk annyira jó csapat, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Amikor a Kovács István elleni szabálytalanságot lefújta a játékvezető, már tudtam, hogy nem szeretném átengedni másnak a lövés lehetőségét. Az edzéseken is sokat gyakorlom a szabadrúgásokat, jól is mennek, örülök, hogy ezen a találkozón is be tudtam találni egy ilyen szituációból. Ez végül a győztes gólt jelentette, de ismétlem, nehéz dolgunk lesz Podgoricában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik