NB I

Pécsen folytatja Rácz Ferenc

Az MTK-nál mellőzött 22 éves szélső korábban már dolgozott együtt Márton Gáborral, és fontos számára, hogy edzője bízik benne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC-ben folytatja pályafutását Rácz Ferenc, aki az MTK csapatától igazol a baranyai megyeszékhelyre. A fiatal szélsőtámadó a másodosztályú Kozármislenyből került tavaly nyáron a fővárosiakhoz, ahol mindössze hat élvonalbeli meccsen lépett pályára. A 22 éves szombathelyi születésű labdarúgó szóban már minden részletben megegyezett a pécsi vezetőkkel.

– A történet lezárult, Pécsen folytatom a pályafutásom. Szóban már sikerült megállapodnunk, de aláírás még nem történt – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Rácz Ferenc. – Az elmúlt szezon mindenképpen csalódás volt számomra. A szakmai stáb és az én elképzeléseim sajnos nem találkoztak. Azt, hogy kinek lesz igaza, majd az élet eldönti. Voltak más lehetőségek is, de érzem a bizalmat a pécsiek részéről, és olyan szakmai stábhoz tudok visszamenni, amelynek az egy évvel ezelőtti NB I-es szerződésemet köszönhetem. Úgy gondolom, a Pécs volt a legjobb választás. Huszonkét éves vagyok, sok mellélövésem már nem lehet, ha akarok valamit a futballtól. Bíznak bennem, és most ez a legfontosabb.

Rácz Ferenc jól ismeri a pécsi szakmai stábot, hiszen korábban már dolgozott együtt Márton Gáborral, és úgy érzi, a PMFC-nél ki tudja hozni magából a maximumot.

– Részleteket még én sem tudok, hogy mennyi időre szerződök a csapathoz – magyarázta a fiatal játékos. – Ha sikerül a szakmai stáb segítségével kihoznom magamból a maximumot, akkor be tudom váltani az első osztályban is a hozzám fűzött reményeket, ami miatt talán az MTK is leigazolt annak idején. Sok játékost ismerek a pécsi csapatból, illetve az edzőket is. Nem tudom, hogy mondhatok-e ilyet látatlanban, de úgy gondolom, nagyobb potenciál van ebben az együttesben, mint amit az előző szezonban mutattak.

A korábbi utánpótlás-válogatott szélső támadó számára nagy csalódás volt az MTK-ban eltöltött egy év, ezért nehéz időszakot hagy most maga mögött.

– Szakmai téren nagyon nagy csalódás volt ez az év. Azonban annak ellenére, hogy az elejét leszámítva nem kaptam sok lehetőséget, úgy érzem, fejlődtem, és sok mindent tanultam – szögezte le Rácz Ferenc. – Remélem, a későbbiekben ez a hasznomra válik. Egy rendkívül nehéz időszak van mögöttem. Így, hogy lezárult, most érzem, megint mennyire felszabadult lettem. Tanulni kell az ilyenből, én nem hibáztatok senkit. Még egy lehetőséget kaptam az élettől, és majd eldől, hogy kinek lesz igaza.

A friss igazolás mellett távozói is akadnak a pécsi együttesnek, például Andrej Csausics, Zoran Zseljkovics, Nagy Dominik, és az a Horváth Zsolt is, aki iránt több NB I-es klub, köztük a Haladás is érdeklődik.

– Nem szeretnék megnevesíteni egyetlen érdeklődőt sem. Tárgyalások vannak, de még semmi konkrétumot nem tudok mondani. A pécsi szakmai stáb nem velem képzeli el a jövőt, és én is úgy éreztem, hogy eljött az idő a váltásra, ezért nem hosszabbítottuk meg a lejáró szerződésem. A jövő hét elején eldőlhet, hogy hol folytatom – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére dr. Horváth Zsolt.

A PMFC pénteki közleményéből az is kiderül, hogy nem lesz a gárda játékosa Nagy Olivér sem, aki iránt komoly érdeklődés mutatkozik az átigazolási piacon, és megfelelő ajánlat esetén távozhat. A 23 éves saját nevelésű jobbszélső a Rangadó.hu megkeresésére egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mert mint mondta, még semmi biztosat nem tud a jövőjéről.

Olvasói sztorik