NB I

Fizetéscsökkentés lesz Pécsen

Nagy Olivért is eladják; összesen tíz játékostól válhat meg a PMFC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal ezelőtt a Rangadó.hu számolt be elsőként a pécsi klub anyagi nehézségeiről: a cégjegyzék arról tanúskodik, hogy az adóhatóság a közelmúltban végrehajtást rendelt el a csapatot működtető gazdasági társaságnál. Az ügyvezető később elmondta, ez már a múlté, mert rendezték anyagi ügyeiket.

A PMFC most közleményt adott ki, amelyből kiderül: a vezetők mentálisan és morálisan erős, megalkuvást nem tűrő játékosokat szeretnének látni a csapatban.

A PMFC június 17-én megkezdte a felkészülést a 2013–2014-es szezonra. A tavaszt két győzelemmel záró együttes keretéből távozott Andrej Csausics, Zoran Zseljkovics, Nagy Dominik és Horváth Zsolt, akiknek lejárt a szerződésük, valamint Jirí Krejcí, akivel közös megegyezéssel bontott a klub. Minden bizonnyal nem lesz a PMFC játékosa Eke Uzoma, Jean-Baptiste Akassou, Solomon Okoronkwo, Nagy Olivér és Sánta András sem, akik iránt komoly érdeklődés mutatkozik a piacon, és megfelelő ajánlat esetén távozhatnak.

A napokban a sajtóban is napvilágot láttak olyan információk, amelyek szerint a labdarúgó NB I csapatai összesen 4-6 milliárd forintnyi veszteséget termeltek az elmúlt egy évben. A PMFC az előző szezonban megkezdte azt a munkát, amelynek révén a 2013–2014-es szezonnak már egy olyan megfelelő ellenőrzéseken és szabályokon alapuló pontos költségvetéssel vághasson neki, amely lehetővé teszi, hogy a klub a jelenben és a jövőben is stabilan, pontosan és veszteség nélkül működhessen.

A tulajdonos döntött, így a vezetés véglegesítette a rendszert. Ennek természetesen vannak fájó, kevésbé népszerű elemei is (pl. bérek és az adminisztráció költségeinek csökkentése), amelyek azt szolgálják, hogy ne kelljen létszámot leépíteni a szakmai területeken. A klubnak fontosak az ott dolgozó szakemberek és nekik is köszönhetően a legtöbb területen komoly fejlődés mutatkozott az elmúlt szezon során.

Az első csapat keretét annyiban érinti a gazdasági rend, hogy a tavaly nyáron meghirdetett elvekből nem enged a klub. A klubvezetés és a szakmai stáb közös célkitűzése szerint mentálisan és morálisan erős, megalkuvást nem tűrő játékosok lehetnek csak a pécsi öltözőben ettől a nyártól. Ennek szellemében került Pécsre Gőcze Gergő kapus a Haladásból.

Újra lehetőséget kap a bizonyításra a Kozármislenybe kölcsönadott, és ott az NB II-ben másodikként végzők közül Fröhlich Roland, Nagy József és Városi Viktor, valamint szintén onnan Fellai József és Daniel Romics. A napokban írhat alá még négy-öt játékos, akik a szakmai stáb meggyőződése szerint mind megfelelnek a fenti követelményeknek. Ugyanez indokolta a szerződéshosszabbítást a csapat kapitányával, Lantos Leventével és Wittrédi Dáviddal is.

Olvasói sztorik