NB I

Itt a kotta, de lehet, hogy hamis

Egyelőre csak elvileg dőlt el, kik maradtak bent az NB II-ben, és kik játszhatnak osztályozót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este Zalaegerszegen lefújták az évad utolsó másodosztályú mérkőzését is, mindkét csoportban kialakult a végeredmény. A nyugati feljutó kilétére már korábban fény derült, hiszen a Puskás Akadémia FC már hetekkel ezelőtt behozhatatlan előnyre tett szert. Keleten a Mezőkövesd elsősége is nyilvánvaló volt, de matematikailag csak most vált biztossá.

Eldőlt az is, mely klubok lehetnek ott automatikusan az egycsoportos, 16 csapatos NB II-ben. Keletről a Vasas, a Békéscsaba, a Balmazújváros és a Nyíregyháza Spartacus, nyugatról pedig a Kozármisleny, a Gyirmót FC, a Zalaegerszeg, és az Ajka.

Mivel az NB III-as csoportokban is lezárult a bajnokság, az osztályozók párosítására is fény derült:

Szolnoki MÁV FC – Fortress Felsőtárkány (Mátra-csoport)

Szeged 2011 – Várda SE (Tisza-csoport)

Restart-Ceglédi VSE – Soroksár SC (Alföld-csoport)

Duna FC Tatabánya – Budaörs (Duna-csoport)

Soproni VSE-GYSEV – Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE (Dráva-csoport)

Szigetszentmiklósi TK-Erima – ??? (Bakony-csoport)

És itt kezdődnek a bonyodalmak, hiszen a Bakony-csoport bajnokának, a Dorogi FC-nek nincs NB II-es licence, így az MLSZ versenybizottsága dönti el, hogy ki lesz a Pest-megyeiek ellenfele.

Az osztályozókat június 8-án és június 15-én rendezik, oda-visszavágós alapon. Az első mérkőzéseken minden esetben az alacsonyabb osztályből érkező csapat a pályaválasztó.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az NB I-ből kieső Egri FC sem kapott NB II-es licencet, így a helyét be kell tölteni, tehát a fenti osztályozós párharcok még módosulhatnak, attól függően, miként dönt a versenybizottság.

Olvasói sztorik