NB I

MLSZ-sláger: Money, Money, Money!

Fegyelmi: a Debrecen félmilliót, a Ferencváros ezúttal 400 ezret köteles fizetni a szövetség kasszájába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága május 28-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Máté II Péter (Debrecen) 3, Lázok János (Paks) 2, Sztankó Gábor (Eger) 1, Máté János (Siófok) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Debrecen–Ferencváros mérkőzésen a hazai szurkolók pirotechnikai eszközök használata, valamint a hazai és a vendég szurkolók megbotránkoztató, gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt a DVSC-t, mint visszaesőt 500 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Debrecen–Ferencváros mérkőzésen mindkét csapat szurkolótáborának tagjai elkövettek olyan cselekedeteket, amelyet követően az MLSZ fegyelmi bizottsága kénytelen volt pénzbüntetéssel sújtani a két – visszaesőnek minősülő – klubot. A hazaiak részéről a Ferencváros elfogadhatatlan gyalázása, cigányozás, és pirotechnikai eszközök szabálytalan használata is megvalósult, míg a vendégcsapat szektorából tárgyak repültek a pályára, és többszöri cigányozásra került sor. A találkozót követő események kapcsán az MLSZ levélben fordult az Országos Rendőr-főkapitánysághoz.

Tárgyalás megtartása után Marek Strestik (Győri ETO) korábbi határozatában kiszabott 5 hónapra szóló büntetését hatályában változatlanul fenntartotta. A játékos meghallgatását követően (amelyet a játékos kért) is bizonyítottnak találta a bizottság azt, amit a Ferencváros elleni mérkőzést követően megállapított, így érvényben maradt a az 5 hónapos eltiltás.

Az MTK-t és a Videotont a szabályzatban és versenykiírásban előírtak megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítik.

NB II

Major Norbert (Ajka), mint visszaeső 2, Hanzl Máté (Haladás) 1, Seye (ZTE) 2, Zabos Attila (Putnok), mint visszaeső 3, Kovács Roland (Putnok) 1, Bogáti Péter (Kazincbarcika) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Megismételt eljárás alapján Szabó Ádámmal (Putnok) szemben hozott korábbi határozatát hatályon kívül helyezte és a labdarúgót az ellene elrendelt fegyelmi eljárásban felmentették.

Borsos Vilmos edző (Szigetszentmiklós) 50 ezer forint pénzbüntetésben részesült.

A Putnokot és a Kazincbarcikát a szabályzatban előírtak megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítik.

Utánpótlás-válogatott

Kalmár Zsolt 1 soron következő nemzetközi, barátságos U18 korosztályú válogatott mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB-s utánpótlás

A Vasas Akadémia Kft-t nemzetközi mérkőzés megrendezésére vonatkozó szabályzati rendelkezés megsértéséért, valamint engedély nélkül megrendezett nemzetközi mérkőzésen fogadási ügyben érintett illetve eltiltott játékvezetők foglalkoztatásáért 100 ezer forint pénzbüntetésben részesíti. Mocsári Tamás játékvezetőt az MLSZ szabályzati rendelkezés megsértéséért minden jellegű mérkőzésre vonatkozóan a sportszakmai tevékenységtől 2014. május 27-ig eltiltja.

A bizottság megállapította, hogy a Vasas utánpótláscsapata május 14-én engedély nélkül játszott mérkőzést a brazil csapat ellen és olyan játékvezetőt alkalmazott, aki nem szerepelhet az MLSZ versenyrendszerében, mert korábban fogadási csalási ügybe keveredett.

Teremlabdarúgás

Marco Antonio Angulo Lopez vezetőedző (Rába ETO), mint visszaeső a kispadtól és az öltözőtől 3 soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Az Újszegedi TC NB I-es bajnokságban résztvevő csapatával szemben labdarúgó jogosulatlan szerepeltetés miatt egyszeri alkalommal 3 büntetőpont levonását rendelik el.

A fegyelmi bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Olvasói sztorik