NB I

Debrecenbe is győzni megy a Fradi

Orosz Márk szerint csalódást keltő eredmény, hogy nem férnek fel a dobogóra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debrecenben lép pályára az Európa Liga-indulásról már biztosan lemaradó Ferencváros. Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján ugyanis a Honvéd magabiztos győzelmet aratott az Eger ellen, így eldőlt, hogy a Fradi jövőre nem léphet ki a nemzetközi porondra. A Rangadó.hu érdeklődésére Orosz Márk elmondta, természetesen ennek ellenére győzelemre játszanak Debrecenben is. A zöld-fehérek nyáron igazolt fiatal támadója kezdő volt a legutóbbi, MTK elleni örökrangadón. Hozzátette, a dobogó elérése volt a céljuk ebben a szezonban, csalódás számukra, hogy ezt nem tudták teljesíteni.

– Nagyon kiélezetté vált a csata a szezon végére a nemzetközi kupaindulásért. Mennyire volt teher ez az eredménykényszer?
– A Fradi az Fradi, nekünk az összes meccsen kötelező a győzelem! De azt biztosan mondhatom, hogy ez mindig egy édes teher. Sajnos a dobogós helyezés elérése már nem sikerülhet, az utolsó fordulókban már nem csak a mi kezünkben volt a sorsunk.

– Milyen mérkőzésre számít Debrecenben? Szívós együttes a Loki, az elmúlt négy tétmérkőzésén rendre egy-nullás hátrányból fordított…
– Nehéz meccset várok, a Debrecen jó csapat, nem hiába nyerte meg a Magyar Kupát. Minket viszont csak a győzelem érdekel. Azzal, hogy ennyiszer sikerül fordítaniuk, egyáltalán nem foglalkozunk. Minden meccs más. Ezek szerint nagy akaraterejük van, de nekünk is. A mi csapatunk is sokszor tudott már hátrányból fordítva nyerni.

– Albérletben kell játszaniuk tavasszal, ráadásul legutóbb egészen Győrig kellett utazniuk a hazai mérkőzésükre. Ez mennyire zavarja önöket?
– Természetesen teljesen más, mintha a saját stadionunkban játszanánk. De régóta tudjuk, hogy így lesz, tehát fel tudtunk rá készülni, alkalmazkodunk a körülményekhez. Az új helyünkön, a népligeti sporttelepen pedig mondhatom, hogy sikerült berendezkednünk. Mind az ideiglenes otthonunkban, a Puskás-stadionban, de akár Győrben is meg tudta teremteni a vezetőség azokat a feltételeket, amik ahhoz szükségesek, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk.

– A legutóbbi, MTK elleni mérkőzésen lecserélték a szünetben. Sérülés, vagy taktikai okok miatt kellett lejönnie?
– Nem sérülés miatt cserélt le a mester, hanem valószínűleg a nem megfelelő játékom miatt.

– Hogyan értékelné a saját, illetve csapata szezonját?
– A sajátommal nem vagyok elégedett. Keveset játszottam, eddig mindössze egy mérkőzésen tudtam a kezdőcsapatba verekedni magam. Az együttessel kapcsolatban fontos elmondani, hogy a dobogó volt az egyértelmű és mindenki elé kitűzött cél. Sajnos pár rossz eredmény miatt már nem tudunk odaérni. Ez csalódáskeltő, de jövőre mindenféleképpen dobogón, vagy akár a felső fokán kell végeznünk.

Olvasói sztorik