NB I

Győzelemmel ünnepelték a bajnokavatást

A bajnok Győri ETO hazai pályán 1-0-ra nyert az MTK ellen, majd következhetett az ünnepélyes díjátadás.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 29. forduló
Győri ETO FC – MTK 1-0 (1-0)
Győr, 4500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Győr: Kamenar – Svec, Takács Á., Djordjevics, Völgyi – Tokody (Nicorec, 54.), Kamber, Pátkai – Trajkovics, Andrics (Pilibaitis, 79.), Dinjar (Alekszidze, 73.). Edző: Pintér Attila
MTK: Groppioni – Wolfe, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass P., Zsidai, Kanta J., Vadnai (Bese, 61.), Pölöskei Zs. (Nikházi, 71.) – Balajti (Tischler, a szünetben). Edző: Garami József
Gólszerző: Trajkovics (20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bőven volt hiányzója mindkét csapatnak. A győrieknél Tarmo Kink, Kvilitaia, Kronaveter, Marek Strestík, Dudás Ádám, Farkas II Balázs, Koltai Tamás, Lipták Zoltán, Sztevanovics és Varga Roland, az MTK-nál pedig Csiki Norbert, Hegedüs Lajos és Kelemen Dávid nem játszhatott.

A 12. percben Kanta József passzából Pölöskei Zsolt lőtt 17 méterről a kapu mellé. Három perccel később Kanta 16 méterről vette célba a hazai kaput, de Kamenar kipiszkálta a labdát. A szöglet után Vukmir bombája elsüvített a léc fölött. A huszadik percben Völgyi lövésébe az ötös előtt Trajkovics belecsúsztatott, így a labda a hálóba vágódott (1-0). Három perccel később Vass Patrik öt embert is kicselezett, majd a jobb felső sarok mellé bombázott a tizenhatos előteréből. Az MTK volt aktívabb előrefelé, és több ígéretes helyzetet is kidolgozott, a gólt mégis az ETO lőtte.

A hazaiak kisvártatva ismét betalálhattak volna: Kálnoki Kis Dávid labdaeladása után Trajkovics a tizenhatoson belülre érve nem lőtt, hanem Dinjarhoz passzolt, ő viszont hiába érkezett egyes-egyedül az ötös jobb sarka előtt, az égbe lő. A 25. percben Kanta szöglete után Wolfe fejesét Kamenar a kapufára tolta, Pátkai Máté pedig felszabadított. Az eseménydús percek után némileg visszavettek a csapatok, ami a ziccereket illeti. A 45. percben Wolfe lőtt arasznyival a bal sarok mellé, 18 méterről.

A szünet után Völgyi kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Egy szöglet után Wolfe alig fejelt a kapu mellé. Az 52. percben Zsidai lőtt a léc fölé. Kisvártatva Dinjar lövése Kálnoki Kis lábáról éppen csak a jobb felső sarok mellé perdült. A 73. percben Tischler fejese pattant ki a kapufáról. A kilencvenedik percben Bese 17 méterrel leadott lövését Kamenár a levegőben úszva hárította.

A játék képe és a ziccerek száma alapján a fővárosiak nem érdemeltek vereséget, de rengeteg helyzetet kihagytak. A lefújás után adták át a győrieknek a bajnoki címért járó aranyérmeket, illetve a kupát.

– Ha az utolsó két percet nem veszem figyelembe, akkor az a csapat nyert, amelyik eltalálta a kaput – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – Ez a győzelem kellett az ETO-nak, hogy a nimbusz megmaradjon. Úgy is álltak neki, függetlenül attól, hogy az első két helyzetet az MTK dolgozta ki. Aztán a Győr kettőből egyszer eltalálta a kaput, és máris vezetett. Okosan játszottak, próbáltak passzolgatni, a fővárosiak játékában viszont rengeteg technikai hiba, passzhiba volt. Az ETO próbálta tartani a labdát, de sok helyezkedési hiba akadt az indításoknál. Az utolsó stádiumban nem nagyon mertek vállalkozni, határozottabban kellett volna játszaniuk. Úgy tűnt, néhányan fejben nem voltak ott, fáradtak voltak. Persze, sok olyan ember játszott, aki meccshiánnyal küszködik, márpedig helyes döntéseket tizedmásodpercek alatt nem lehet meghozni ilyenkor. Az MTK már hetekkel ezelőtt kezdett fáradni. Feljutottak, és az utolsó pillanatig versenyben voltak a dobogós helyezésért, ami erőn felüli teljesítmény. Semmi szégyellnivalójuk nincs, megtettek mindent.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik