NB I

Elvérzett a Videoton

A Debrecen hazai pályán 2-1-re nyert a székesfehérváriak ellen egy remek mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 27. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Videoton FC (1-1)
Debrecen, 5000 néző. Játékvezető: Vad II
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté II P., Mészáros N., Korhut (Szűcs I., 75.) – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi J. (Sidibe, 84.) – Pölöskey P. (Kulcsár T., a szünetben), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Videoton: Tujvel – Brachi, Juhász R., Vinícius (Caneira, 30.), Szolnoki – Paraiba (Álvarez, 63.), Mitrovics, Kovács I. (Szekeres A., 73.), V. Gomes, Gyurcsó – Torghelle. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Bódi (39.), Kulcsár T. (57.), illetve Torghelle (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai részről Ramos eltiltás, Szakály Péter, Nagy Zoltán és Selim Bouadla sérülés, Polekszics kapus pedig műtét miatt hiányzott. A fehérváriak közül Nemanja Nikolics, Haraszti Zsolt és Filipe Oliveira kényszerült kihagyni a meccset sérülés miatt. A hosszú ideig sérült debreceni kapus, Novakovics ezen a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett, de a kispadra még nem merték leültetni. Kulcsár Tamás és Sidibe csak csereként volt nevezve. A vendégeknél a győri kupameccsen potyagólt kapó Bozsovics ezúttal a keretből is kimaradt (a vezetőedző szerint családi okok miatt), míg Caneira, Stopira és Álvarez a kispadra szorult.

A hajdúsági térségben narancssárga riasztás volt érvényben, amelynek indokoltságát a fekete felhők alátámasztották. Lógott az eső lába, és a viharos széltől is tartani lehetett.

A Debrecen alakította ki az első nagy helyzetet: az ötödik percben Bódi Ádám beadását Ferenczi János az ötös sarkáról küldte kapura, de Brachi csípőjéről kipattant a labda. A 12. percben Gyurcsó Ádám tört be a tizenhatoson belülre, ígéretes helyzetbe került, de pontatlanul passzolt vissza. Két perccel később Vítor Gomes pontos ívelését az őrizetlenül hagyott Torghelle Sándor kevéssel a kapufa mellé fejelte. A 17. percben Bódi távoli kísértetét másodszorra fogta Tujvel. Három perc elteltével Ferenczi szabadrúgását védte a fehérváriak kapusa. A 24. percben Kovács István lövését Verpecz vetődve kiütötte. Két perccel ezután Ferenczi oldalról eleresztett lövése alig ment el a kapu mellett, a másik oldalon Gyurcsó közelről veszélyeztetett, de a hazaiak hálóőre védeni tudott.

A 28. percben a Videoton szöglete után ismét hagyták Torghellét fejelni, de Verpecz most is a helyén volt. Egy perccel később Mitrovics passzából Kovács István egészen a kapuig nyargalt, Verpecz ezt is védte, de a kipattanót Torghelle a hálóba passzolta (0-1). A folytatásban Ferenczi szabadrúgását, majd Korhut ismétlését is védte Tujvel. A 34. percben Paraiba kísérletét vetődve védte a kapus, a gólszerző pedig ezúttal nem játszotta meg a kipattanót. Három perc múlva Juhász Roland kirúgta Coulibaly lábát a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető jogosan büntetőt ítélt, de Ferenczi János gyenge lövését megfogta a Videoton hálóőre.

Ami nem ment rögzített helyzetből, összejött akcióból: a 39. percben Bernáth hosszú előreívelését Pölöskey lefejelte Bódi Ádám elé, aki három védő gyűrűjében a hálóba lőtt, ezzel egyenlített a DVSC (1-1). A túloldalon Torghelle birkózta magát helyzetig, de lövése célt tévesztett. Az első félidő utolsó percében Kovács Istvánt nem tudták elválasztani a labdától, ő Gyurcsóhoz passzolt, aki kapura lőtt, de a labda kigurult az alapvonalon, a becsúszva érkező Paraiba arasznyival lemaradt róla. A lefújás előtt még Ferenczi is helyzetbe került, de a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát.

A 48. percben Kovács István a tizenhatos vonalán labdát lopott Korhut Mihálytól, a lövése Mészáros Norbert testéről a kapufára, onnan pedig a mezőnybe pattant, tehát a szünet után a Videotoné volt az első nagy helyzet. Az ötvenedik percben Czvitkovics távoli lövését kiütötte Tujvel, a szöglet után pedig Mészáros előtt adódott nagy lehetőség, de nem találta el jól a labdát. Az 53. percben Paraiba lőtte be élesen a labdát, Torghelle alig maradt le középen. A másik oldalon Bódi ívelése ismét tökéletes volt, ezúttal Kulcsárnak, de az ígéretes helyzetből eleresztett lövés már gyengécskének bizonyult. Kisvártatva Czvitkovics centerezését Caneira vágta ki Coulibaly elől.

A kimaradt helyzetek után is támadásban maradt a DVSC: az 57. percben Szolnoki Roland rossz passzát kihasználva Kulcsár Tamás indulhatott a kapu felé, megkerülte Juhász Rolandot, majd Tujvel mellett is elhúzta, aztán a hálóba passzolta a labdát (2-1). Nem álltak le a hazaiak, a folytatásban Coulibaly fejese után kellett hárítania Tujvelnek. A 62. percben Czvitkovics szögletét kanalazta kapura Ferenczi, a gólvonal előtt Juhász beleért a labdába, amit Tujvel aztán megfogott, de a játékvezető nem ítélt hazaadást, pedig egyértelmű volt az eset.

A 69. percben Gyurcsó távoli lövése alig ment fölé. Miután lecserélték Kovács Istvánt, a Videoton egyik támadója ismét Juhász Roland lett, volt is egy veszélyes fejese, majd egy lövése. A hazaiak offenzívája alábbhagyott, a játék átkerült az ő térfelükre. A 82. percben Juhász esett el a tizenhatoson belül, de ezért nem járt büntető. A másik oldalon Coulibaly becselezte magát a kapu előterébe, de a lövése gyengére sikeredett. A legvégén mindkét kapusnak volt egy-egy jó megmozdulása, így több gól nem született.

A székesfehérváriak 12 évvel ezelőtt tudtak legutóbb győzni Debrecenben, és az azóta tartó nyeretlenségük most sem szakadt meg.

A Rangadó.hu szakértője, Arany László, a Debrecen és a Ferencváros egykori kiváló játékosa a helyszínen tekintette meg a találkozót.

– Nagyon jó hangulatú, és magyar viszonylatban ritkán látható, kifejezetten jó mérkőzés volt. A nézők és a játékosok ismét egymásra találtak, bárcsak sok ilyen lenne! Mindkét csapat támadni és győzni akart, ezért élvezhető meccs lett belőle. A két edző közül Kondás Elemér jobban tudta forgatni a csapatát, mert két szélső csatárral játszott, ahogy szinte mindig, de kivitte őket az oldalvonal mellé, és ez megzavarta a Videotont. Több helyzete volt a Debrecennek, még egy tizenegyest is kihagyott. A hazaiak felkészítése jobban sikerült, de a folytatásban is lesznek még nehéz meccseik. Már a meccs elején is mondtam, hogy nagyon hiányozni fog Nikolics, akit nagyon jó játékosnak tartok, bár Torghelle a góljával meghálálta a bizalmat.

Olvasói sztorik