NB I

Magyar edzők Nyonban

Négynapos rendezvényen vettek részt az UEFA székhelyén a Pro-licences hazai szakemberek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az európai szövetség rendszeresen lehetőséget ad arra tagországai Pro-licences hallgatóinak, vagy végzett Pro-licences edzőinek, hogy egy workshop keretében megismerjék más országok edzőképzését, futballfilozófiáját. A héten 12 magyar szakember utazott el a svájci Nyonba, az UEFA székhelyére, ahol spanyol, olasz és francia kollégákkal közösen vettek részt az elméleti és gyakorlati előadásokból, valamint különböző feladatokból álló szakmai workshopon – írja az MLSZ hivatalos honlapja.

A delegációt Szalai László, az MLSZ Edzőképző Központjának igazgatója vezette, mellette négy szövetségi edző (Kenyeres Imre, Csábi József, Tuboly Frigyes, Pisont István), három klubedző (Kondás Elemér, Artner Tamás, Benczés Miklós) és három akadémiai szakember (Tamási Zsolt, Tajti József, Herczeg András), valamint Bozsik Péter volt szövetségi kapitány alkotta a küldöttséget.

A négy nap alatt reggeltől késő estig tartott a továbbképzés, a szakemberek az előadások hallgatása mellett elemezték az aktuális Bajnokok Ligája-elődöntőket, edzéseket állítottak össze, szituációs gyakorlatokon vettek részt, illetve bemutatták külföldi kollégáiknak és az UEFA szakembereinek az OTP-MOL Bozsik-programot. Az előadók között több európai ország edzőképzésért felelős szakemberek mellett olyan szaktekintélyek is voltak, mint Ottmar Hitzfeld vagy Raymond Verheijen, míg az olasz küldöttségben Paolo Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Filippo Inzaghi, Marco Materazzi, Hernan Crespo, a spanyoloktól Diego Tristan, Santiago Solari vagy Miguel Angulo is részt vett a workshopon.

– Nagyon jól sikerült ez a négy nap, a kollégák sok-sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértek haza. Végig komolyan vettük a feladatokat, jól dolgoztunk, úgy gondolom, pozitív benyomást tettünk az UEFA munkatársaira és az olasz, spanyol, francia kollégákra is – mondta az mlsz.hu-nak a hazaérkezés után Szalai László, majd hozzátette: a négynapos továbbképzés szakmai anyagát hamarosan rendszerezi, és hozzáférhetővé teszi a többi hazai Pro-licences edző és hallgató számára is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!