NB I

Szeptember után újra nyertek

A sereghajtó Eger 1-0-ra győzött a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Egri FC – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Vác, 100 néző. Játékvezető: Veizer
Eger: Sztankó – Balog Zs., Mecsinovics, Koné, Preklet – Farkas Á., Buacs, Németh N. (Albert Á., 77.), Kabele – Koós G. (Zvara D., 91.), Horváth Z. (Palásthy N., 89.). Edző: Mészáros Ferenc
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Hegedűs D., Kovács O. (Addo, 44.), Jánvári (Vrucina, 58.) – Pavlovics, Petrazzi, Oláh L., Szafarics (Haruna, 79.), Balázs B. – Waltner. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Farkas Á. (34.)
Kiállítva: Kabele (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szinte kizárólag a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk gyakorlatilag egyáltalán nem forogtak veszélyben, a csapatok csak közép-távoli fejesekkel kísérleteztek, eredménytelenül. Aztán a 34. percben Farkas Ádám szabadrúgása 22 méterről a kapu jobb felső sarkába csavarodott (1-0).

A második félidő elején a háromszázadik NB I-es mérkőzését játszó Waltner Róbert lőtt a kapu fölé hat méterről, Pavlovics beadása után. Az 52. percben Kabele megkapta második sárga lapját, így az egriek emberhátrányba kerültek. A 61. percben Németh Norbert 16 méterről eleresztett, léc alá tartó lövését Hajdúch védte. Három perccel később, a másik oldalon Vrucina 25 méteres szabadrúgását Sztankó a kapufa segítségével tudta hárítani. A 82. percben Koós Gábor beadása után Horváth Zoltán pörgetett a kapu fölé, mindössze öt méterről. Három perc múlva Farkas Ádám az alapvonal közeléből középre adott, Koós pedig félfordulattal, 13 méterről a kapufa mellé lőtt.

Az eredmény nem változott, az újonc Eger szeptember 22. után nyert ismét bajnoki meccset!

– Az Eger három belsővédővel, ötvédős rendszerben játszott, tehát a biztonságot helyezte előtérbe. Egy szabadrúgásból született az egyetlen gól, Farkas Ádám gyönyörűen elrúgta a labdát a sorfal fölött – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori kiváló játékosa és edzője, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót. – A mutatott játék az első félidőben elég csapkodó volt, de hozzá kell tenni, hogy a pálya talaja befolyásolta a folyamatos játék kialakulását. A második felvonásban az Eger néhányszor már hat védővel játszott, a kaposváriak ennek ellenére többször mögéjük kerültek, de a visszapasszolt labdákból nem tudták eltalálni a kaput. Ha valaki pontot akar szerezni, akkor ez luxus. Kidolgozták a helyzeteket, sokat tettek az egyenlítésért, de a futball örök törvényszerűsége büntetni szokott, és most az égiek nem fogták a kezüket. Semmi különös nem történt, az egriek védték a várukat, és lehozták nullára a meccset, de ezért idézőjelben inkább a somogyiak tett többet. Prukner László mindent megpróbált, de nem sikerült gólt szerezniük. Nem érzem, hogy az Eger játékában lenne fejlődés, de nem mondom azt, hogy érdemtelenül nyertek, bár a futball elemeiből a Kaposvár tett hozzá többet a meccshez.

Olvasói sztorik