NB I

Csak a meccsre koncentráltak

Nikolov Balázsék nem foglalkoztak azzal, hogy zártkapus volt a Siófok elleni Magyar Kupa-negyeddöntő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton az élvonalbeli FGSZ Siófok együttesét fogadta zártkapus mérkőzésen a Vasas csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A találkozót a hazaiak nyerték 3-1-re. Három találatukból kettőt büntetőből szereztek, szokás szerint mindkettőt Nikolov Balázs értékesítette. A rutinos hátvéd tavaly nyáron került az angyalföldiekhez, korábban a DVSC, a Paks és a Győri ETO csapatában is megfordult. A korábbi válogatott labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a győzelem során jó érzés volt a pályán lenni, és szerinte nagyszerűen helyt álltak idei első tétmeccsükön.

– Nem kezdtük igazán jól a mérkőzést. Kapkodtunk, érződött, hogy ez az idei év első tétmeccse – mesélte a 35 éves védő. – Tíz perc után helyreálltak a dolgok, a csapat elkezdett játszani és egyre jobban belemelegedtünk a játékba. Jó volt a pályán lenni, a gárda tényleg jól futballozott, hajtottunk, koncentráltak voltunk és fegyelmezettek is. Úgy érzem, hogy jól sikerült az idei első fellépésünk.

– Szurkolók viszont nem voltak a mérkőzésen, hiszen zártkapus volt a találkozó. Mennyire volt ez zavaró?
– A Fáy utcában azért szerencsére megoldható volt, hogy ott legyenek a nézők a közelben. Elég sokan megtekintették a mérkőzést a kerítésen kívülről. Több százan ott álltak a kapun kívül, így azért mégse volt annyira zártkapusnak nevezhető az összecsapás. De mi nem is ezzel foglalkoztunk, próbáltunk a mérkőzésre koncentrálni, és a találkozó fontosságát tartottuk szem előtt.

– Milyen látja a Vasas téli felkészülését?
– Úgy gondolom, hogy elvégeztük azt a munkát, amely egy jó tavaszhoz szükséges, bőven van mögöttünk munka. A tavasz folyamán majd kiderül, de én úgy érzem, hogy a csapat nagyon egyben van, erőnlétileg is jól állunk, így minden adott ahhoz, hogy a tavasszal jól működjünk.

– Mit gondol a sokak által bírált új német trénerről?
– Nem szeretném minősíteni az edzőnek a munkáját. Mi elvégezzük, amit kiszab nekünk. Remélem, hogy amiket elképzelt velünk kapcsolatban, azok jól fognak elsülni. A társaság nagyon jó alany erre. Kíváncsian várjuk a tavaszt, hogy az ő meglátásai mennyire fognak beválni.

– Mit vár a tavaszi folytatástól?
– Szeretnénk minél előbbre végezni a tabellán, de tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz. Az ellenfeleink is jól erősítettek. Nehéz tavasz elé nézünk, nem lesz egyszerű sorozatban meccseket nyerni. Mindenki pozitívan áll a dolgokhoz, a társaság nagyon jól összekovácsolódott. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, remélhetőleg csupa jóra.

Olvasói sztorik