NB I

Fradi: fehérorosz döntetlen

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott első törökországi felkészülési mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fehérorosz élvonalba most feljutott Dnyepr Mogiljev együttesével játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó FTC, vasárnap délután. Ricardo Moniz vezetőedző a számos sérülés miatt öt utánpótlás-játékosnak is a kezdőben adott lehetőséget – tudósít a klub honlapja.

Az első percek főként a küzdelemről szóltak, kidolgozott akció – Erdei lövését leszámítva –, nem nagyon volt. Az első negyedórát követően a játék már huzamosabb ideig is a beloruszok térfelén zajlott. A 35. percben egy tetszetős támadás végén a fiatal Nagy Erik lőtt távolról a kapu jobb oldalába (1-0). Az iram a szünethez közeledve sem csökkent, akárcsak a küzdelem.

A fehérorosz csapat a 60. perc környékén többet is cserélt, de ekkor a Fradi még a kezdőcsapatával szerepelt. A fiatalok remekül helyt álltak, míg Somaliával nem bírtak az ellenfél védői, már három sárgát kiosztottak róla. A 69. percben a fehéroroszok kezezés miatt tizenegyest kaptak, amit Jurcsenko értékesített (1-1). A mérkőzés utolsó harmadában a Mogiljev kissé a magyar csapat fölé kerekedett. Az utolsó percekben Batik Bencével szemben szabálytalankodott az ellenfél, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Dnyepr Mogiljev (fehérorosz) 1-1 (1-0)
Belek, Törökország

FTC: Ranilovics – Kárász, Batik, Junior Fell, Sváb – Csillus, Nagy E. (Kónya) – Bokányi, Somalia, Orosz M. – Erdei V. Edző: Ricardo Moniz

Gólszerzők: Nagy E. (35.), illetve Jurcsenko (tizenegyesből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik