NB I

Fradi: döntetlen a szlovákokkal

A Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a szlovák Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésen, Lipóton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC szerdán Lipótra utazott, hogy a szlovák élvonalban szereplő MFK Ruzomberok ellen játsszon edzőmeccset. A két együttest parádés körülmények fogadták, a helyi Futball Center Edzőközpont szervezői remek minőségű füves pályát biztosítottak, tehát a mérkőzést nem műfüvön rendezték – tudósít a Fradi honlapja.

Az első percekben a szlovákok egy veszélyes szabadrúgással, majd egy gyenge átlövéssel próbálkoztak, de egyikből sem alakult ki nagyobb veszély a kapu előtt. A tízedik percben a ferencvárosi támadósor könnyedén átfűzte a rózsahegyi védelmet, Hakola keresztlabdája Orosz Márkhoz került, aki a tizenhatoson belülről a kapuba lőtt (1-0). A 19. percben Perics vett mellre egy előreívelt labdát, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba lőtt, de a találatot a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A 33. percben a csapatkapitány, Csukics végzett el a félpálya környékéről gyorsan egy szabadrúgást, a jobb oldalon meglóduló Hakola levette a labdát, majd a legjobb ütemben indította a védőfalból kimozduló Somaliát, aki a tizenhatoson belülről, kissé jobbról a hálóba lőtt, a kapus csak belekapni tudott a labdába, de hárítani már nem (2-0).

A szünet után a rózsahegyiek egy átlövéssel indították, ami az oldalhálónkban landolt. Az 55. percben Hakola és Jovanovics játszott össze, majd utóbbi egy elérhetetlennek tűnő labdát adott Somaliának, aki azonban rástartolt, és hatalmas hátrányát ledolgozva egyszerre ért oda az ellenfél kapusával a labdához. A tizenhatoson belül megvívott csatából Somalia jött ki jobban, ügyesen elkanalazta a labdát, Pericshez tálalt, aki a bal felsőbe lőtt (3-0).

A 63. percben Lupták szépített (3-1), majd egy Ruzembok-támadásnál Serecinhez került a labda, aki 13 méterről, jobbról a jobb alsóba tekert (3-2). A 75. percben máris egyenlő volt az állás: Janso passzolt az ötös előtt érkező Lovashoz, aki a jobb alsóba belsőzött (3-3). Mivel több gól már nem született, a Fradi háromgólos előnyt követően 3-3-as döntetlent játszott.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – MFK Ruzomberok (szlovák) 3-3 (2-0)

Lipót, 400 néző

FTC: Ranilovics (Kunsági) – Gárdos (Simita), Gyömbér, Junior Fell (Majzik), Sváb – Jovanovics, Csukics – Hakola (Peszmeg), Somalia, Orosz M. (Nehéz M.) – Perics. Edző: Ricardo Moniz

Gólszerzők: Orosz M. (10.), Somalia (33.), Perics (55.), illetve Lupták (63.), Serecin (66.), Lovas (76.)

Olvasói sztorik