NB I

Március közepén kezdődik a bontás

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Március 14-én kezdődik az Albert Stadion bontása, annak a barátságos mérkőzésnek a másnapján, amelyet a Ferencváros és az osztrák Rapid Wien vív az arénában.

Fürjes Balázs, a stadionépítést vezénylő kormánybiztos az egyik sporttelevízió reggeli műsorában elmondta, hogy előbb még Fradi–Újpest búcsúmeccs lesz, amelyet három nappal később követ az FTC–Rapid stadionzáró találkozó az Üllői úton, másnap pedig indul a bontás. Az idei munkálatokra megvan a hétmilliárdos keret a büdzsében, és az összeg az új stadion melletti saroktelek eladásával már 2013-ban meg is térülhet – írja az MTI.

A kivitelezésről február végéig döntenek, még 2-3 pályázó van versenyben. Meccsenként minimum hétezer nézővel számolnak, ennyi kell az önfenntartáshoz – tette hozzá.

– A kormány a százmilliárdos költségvetési tartalékkeret terhére biztosítja az FTC-stadion építéséhez szükséges pénzt. Immár nevesítettük is a forrást, odakerült a nemzeti vagyonkezelőhöz az idei 6,9 milliárd forint, ott választják ki közbeszerzéssel február végéig a kivitelezőt, márciusban indulhat az építkezés – jelezte a kormánybiztos.

Elmondta még, hogy a végösszeg 14 milliárd körül lesz, a pénz másik felét a 2014-es büdzsé tartalmazza majd, ugyanakkor nem kizárt, hogy 10 milliárd alá szorítható a végső summa. Fürjes Balázs elárulta: titkon arra számít, hogy ez a stadionépítési kiadás még 2013-ban vissza is jön a költségvetésbe bevételként. Az új stadion elfordításával és „beljebb húzásával” felszabaduló, kitűnő értékű Üllői út, Könyves Kálmán körúti saroktelket ugyanis eladja az állam az építkezéssel párhuzamosan.

– A vagyonkezelő nyílt pályázatán reményeim szerint a hétmilliárd közeli összeg nagyjából visszafolyhat. Ez esetben nemcsak Európa egyik legkorszerűbb, hanem egyben legolcsóbb 22 ezres stadionja készülhetne el – mondta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!