NB I

Szerződtetik a pécsi fiatalokat

A Ligakupában és a Magyar Kupában már bizonyítottak; hét fiatalnak ajánlott profi szerződést a PMFC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupában és a Magyar Kupában már bizonyította néhány fiatal pécsi játékos, hogy hosszabb távon is lehet rá számítani. A PMFC a közelmúltban hét tehetséges futballistának ajánlott szerződést.

Az őszi szezon során nem sok lehetőséget kaptak a saját nevelésű fiatalok a PMFC­Matias bajnoki mérkőzésein, a Ligakupában, valamint a Magyar Kupában azonban pályára léphettek néhányan, és nem is vallottak szégyent. A klub vezetősége tisztában van vele, hogy nem elég kinevelni a tehetséges játékosokat, hosszú távon meg is kell őket tartani – írja a bama.hu.

Éppen ezért nemrég hét fiatal labdarúgónak ajánlottak profi szerződést: az NB III-as csapatból Zelenyánszki Lászlónak és Erőss Csabának, az 1994-es korosztályból Gajág Gergőnek és Márkvárt Dávidnak, az 1995-ben születettek közül Kővári Róbertnek és Gránicz Patriknak, valamint az 1996-osoktól Ipacs Péternek. Mellettük a 17 éves Nagy Dominiknak és a 16 éves Ivancsics Alexnek már élő szerződése van. Ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, néhány éven belül sokkal több saját nevelésű futballista szerepelhet majd a PMFC-ben, mint manapság.

Mindkét műtött játékos felépül a felkészülésre

A közelmúltban a PMFC két játékosát is megműtötték, de Dibusz Dénes és Wittrédi Dávid is a csapattal együtt végezheti a januárban kezdődő felkészülést. A 22 éves kapus a Ferencváros elleni bajnoki előtt néhány nappal, edzés közben sérült meg, s bár a játékot még vállalhatta, kiderült, hogy műteni kell a térdét, amelyből egy apró porcdarabot kellett eltávolítani. Ugyanilyen problémával bajlódott már hónapok óta Wittrédi is, akit a sérülés nem akadályozott meg abban, hogy a Fradinak szépségdíjas gólt lőjön.

Olvasói sztorik