NB I

Nagyszerű slusszpoén

A Ferencváros hazai pályán 3-2-re győzött a Pécs ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Ferencvárosi TC – Pécsi MFC-Matias 3-2 (0-1)
Albert Stadion, 3500 néző. Játékvezető: Farkas
FTC: Jova – Jovanovics, Otten (Máté J., 93.), Gyömbér, Bönig – Somália, Orosz (Perics, 50.), Böde, Józsi, Jenner – Ionescu. Edző: Ricardo Moniz
Pécs: Dibusz – Bodnár L., Fodor F., Panikvar – Horváth A., Akassou (Szatmári L., a szünetben), Lantos, Zseljkovics – Bajzát, Grumics (Nagy D., 85.), Wittrédi (Csausics, 69.). Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Böde (71., 94.), Perics (77.), illetve Wittrédi (39.), Bajzát (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ferencvárosi részről Alempijevics, Besics és Csukics eltiltás, pécsi oldalon Krejci és Okoronkwo sérülés, Demjén Gábor és Uzoma pedig eltiltás miatt nem játszhatott. Jó volt látni, hogy a PMFC kezdőjében végre többségben voltak a magyar játékosok.

Szakadó esőben játszottak a csapatok, és a papírformának megfelelően a hazaiak diktálták az iramot már az első perctől kezdve, és sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a pécsi kapu előtt, de a vendégek hatékonyan védekeztek, és a kontráikban is volt fantázia. A baranyaiak az első kapura lövésükből gólt szereztek, de a szabadrúgás utáni találatot a játékvezető les miatt nem adta meg. A folytatásban egyre inkább kikecmergett a szorításból a PMFC, és a 39. percben érvényes góllal vezetést szerzett: Wittrédi Dávid végzett el szabadrúgást, mindenki beadásra számított, ő azonban gyönyörű mozdulattal kapura lőtt, és a labda általános megdöbbenésre a hálóban kötött ki (0-1).

A második félidő elején ismét Wittrédi volt az egyik főszereplő, ezúttal gólpasszt adott a teljesen egyedül hagyott Bajzát Péternek, aki futtában továbbított a Ferencváros hálójába (0-2). Támadásban maradt a Ferencváros, és Böde Dániel centiméterekre volt a szépítéstől, de előbb a kapufára lőtt, majd a kipattanót becsúszva nem találta el. Az 55. percben Jenner beadását Perics négy méterről a kapu mellé fejelte. A másik oldalon Bajzát Péter előbb a kapufa mellé gurított néhány centivel, majd pontatlanul fejelt, miközben hátulról meglökték. Utóbbi esetben járt volna a tizenegyes. Az 59. percben Böde lőtt hétről hálóba, de Perics lesről fejelte vissza neki a labdát, ezért a találat érvénytelen volt. A folytatásban Zseljkovics buktatta Ionescut a tizenhatoson belül, ez is büntetőt ért volna a hazaiak javára.

A 71. percben jött a szépítés: Bönig beadását Böde elemi erővel fejelte a hálóba (1-2). Az offenzíva folytatódott, hiszen legutóbb a Kecskemét otthonában is kétgólos hátrányt követően egyenlített az FTC. Az alföldi forgatókönyv megismétlődött, hiszen néhány perccel később Jenner passzát közvetlen közelről Perics juttatta a hálóba (2-2). Az újabb gól a pécsieké lehetett volna, de egy szabadrúgás után Bajzát Péter ígéretes helyzetben a kapu fölé bombázott. Nagy rohanás alakult ki, a középpálya csupán átjáróház volt. Szó szerint az utolsó pillanatban jött a slusszpoén: a végig rendkívül harcosan, valamint hatékonyan játszó Böde Dániel a hálóba fejelt egy szögletet, és kitört az évzáró ünneplés!

Ez a fordulatos meccs nagyszerű zárása volt az élvonal őszi idényének.

– Nagy iramú, nézőcsalogató és nézőkényeztető meccset látott a közönség, amelyen végig a Ferencváros dominált. A Pécs önveszélyesen játszott, ilyen sok emberrel, ilyen mélyen védekezni… Halálra voltak ítélve – magyarázta a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az RTK-Vasló vezetőedzője. – Az első félidőben is nagyon dominált a Fradi, de a gyorsaság ezen a talajon a minőség rovására ment. Nem, vagy csak ritkán tudtak gólhelyzetig jutni. Nagyon megerősítette a középpályáját a Pécs, de rendkívül egyoldalú volt a meccs. A vendégek csak kétszer-háromszor tudtak kibújni. Bajzát verekedésének köszönhetően tudtak ziccerig jutni, és Wittrédi is be tudott segíteni az előrejátékba, Grumics viszont nagyon messze volt. Papíron elsőligás csapat a Pécs, de nagyon nagy különbség volt az FTC javára. Perics becserélése és Somalia baloldalra állítása bejött, mert Bodnár László még nincs megfelelő állapotban. Többször meg tudták előzni és ki tudták cselezni. Megérdemelt a hazai siker, null-kettő után is, de felelőtlen volt a Ferencváros, mert nagy létszámmal támadott, ebből a szempontból szintén önveszélyes volt. Balszerencséjük, hogy a gyors Besics nem játszhatott, hiszen a Gyömbér, Otten kettős nem elég acélos, amikor a kontrákat kell levédekezni.

Olvasói sztorik