NB I

Diósgyőr: stadionfejlesztés és pályaépítés

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Soha nem látott lehetőséget teremt a TAO-program keretében két pályázaton elnyert közel egymilliárd forint a diósgyőri utánpótlás, az első csapat és a szurkolók számára – írja a klub honlapja.

A társaságiadó-program (TAO) keretében lehetőséget kapott öt látványsportág az infrastrukturális és szakmai megújulásra. A diósgyőri utánpótlást működtető DVTK SE már 2011-ben is élt a lehetőséggel, ebből a forrásból és az Arago Zrt., valamint Miskolc MJV által biztosított önrészből épült meg Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályája és szintén minden igényt kielégítő két élőfüves edzőpálya. 2012-ben újra pályázott a DVTK SE, de beadta pályázatát a DVTK első csapatát működtető Diósgyőr FC Kft. is. Mindkét támogatási igényt elfogadták, a DVTK SE 247 672 163 forint, míg a Diósgyőr FC Kft. 700 930 728 forint értékben kap támogatást.

A Diósgyőr FC Kft. pályázatának két legfontosabb eleme a Diósgyőri Stadion férőhelyének bővítése és a centerpálya megújítása. Elkezdődhet a futópálya nélküli focistadionná alakítás folyamata. Nem csak megújul, hanem gyakorlatilag újjáépül a centerpálya, amely alá lesz csatornázva és fűtést, valamint automata öntözőberendezést is kap. A DVTK Edzőcentrumban is folytatódik a fejlesztés. A tárgyi beruházásokon kívül támogatásra érdemesnek találták a döntéshozók az utánpótlás nevelési feladatokat is. Sporteszközök, sportfelszerelés vásárlására, edzőtáborozásra, sportszakemberek díjazására is nagyobb összeget nyert a klub.

Dudás Hunor ügyvezető elmondta, még korai bármit is mondani a munkálatok befejezési időpontjáról, de még a kezdésről is.

Olvasói sztorik