Hírek

Szövetségi igen a DVTK-stadionra

Az MLSZ rábólintott a diósgyőri stadionrekonstrukcióval kapcsolatos TAO-pályázatra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőri VTK csapatát működtető gazdasági társaság, a DFC Kft. a stadion felújítását tervezi. A sportszervezet két TAO-pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, az egyiket 800 millió forint+ÁFA összegben, ebből a stadion lelátóinak rekonstrukcióját finanszíroznák, illetve egy 180 millió forint+ÁFA összegű projektet, amiből a füves játékteret építenék újra.

Az Észak-Magyarország című napilap úgy értesült, a szövetség áldását adta a TAO-kvótára, de ez még nem elég. Háromszázmillió forint feletti pályázatok esetében az emberi erőforrás miniszter, illetve a nemzetgazdasági miniszter jóváhagyása szükséges, amennyiben ők nem értenek egyet, akkor a kormánynak kell döntés hoznia a pályázatról.

A tervek már elkészültek arra vonatkozóan, miként nézne ki a stadion az elvégzett rekonstrukciót követően, ezért Miskolcon nagyon várják a pozitív határozatot. Egy UEFA négyes kategóriás létesítményt álmodtak meg, egy új tribünt húznának fel a meglévő klubház elé, ez körülbelül 3800 ülőhelyes lenne, ugyanúgy, mint a napos oldal, ahol a jelenlegi lelátó elé további négy sort terveztek megépíteni. A sínek felé eső kanyart elbontanák, helyén egy 2400 szurkolót befogadni képes nyitott lelátó állna.

Némi bökkenő, hogy a stadionátépítés során a centerpályát körülvevő atlétikai pályát el kellene költöztetni, de ha felszedik, akkor nem lehet újra letenni valahová, vagyis helyette újat kellene építeni, ennek a költsége pedig kb. 150-200 millió forint.

Olvasói sztorik