NB I

Értékes győri pont

A Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Győri ETO-val az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Ferencvárosi TC – Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Albert Stadion, 4500 néző. Játékvezető: Bognár
FTC: Jova – Alempijevics, Besics, Otten, Jovanovics – Jenner (Csukics, 78.), Gyömbér, Józsi (Máté J., 92.), Ionescu – Somália, Peric (Böde, a félidőben). Edző: Ricardo Moniz
Győr: Sztevanovics – Svec, Djordjevics, Takács Á., Dinjar – Trajkovics (Dina, a félidőben), Kamber, Pátkai – Koltai (Andrics, 55.), Strestík (Dudás, 73.), Varga R. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Alempijevics (63.), illetve Varga R. (7.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai oldalon három, a vendégek részéről pedig négy magyar játékos volt a kezdőben. Tragikus…

Remek iramban kezdődött a rangadó, és a gólra sem kellett sokáig várni: a hetedik percben Jovanovics hazaadási kísérletére Varga Roland csapott le, és a hálóba lőtt (0-1). Ezután egy szempillantás alatt megváltozott a játék addigi képe, mert a ferencvárosiak offenzívába kezdtek, és teljes erőbedobással küzdöttek az egyenlítésért. Nem ritkán a kapujához szegezték a Győrt, és sorra alakították ki a veszélyes lehetőségeket. A nagy ziccerek azonban sorra kimaradtak, Perics egy alkalommal a kapufát találta el, így vendégvezetéssel ért véget az első félidő.

A második felvonásban semmi nem változott. Nem tudjuk, hogy a győriek saját elhatározásukból álltak-e vissza, vagy az FTC kényszerítette rá akaratát ellenfelére, mindenesetre tény, hogy nyomasztó fölényben volt, és szinte folyamatosan támadott a fővárosi együttes. A 62. percben Alempijevics révén összejött az egyenlítés (1-1), majd ezután is teljes erőbedobással pörgött és támadott a Fradi, újabb helyzetek maradtak ki, de az eredmény már nem változott. Az ETO-nak ez volt megszakítás nélkül a tizenegyedik meccse veretlenül, a Ferencvárosnak pedig a hetedik.

– Lehetett volna több néző is, ha nincs ilyen hideg idő, és nem ilyen későn rendezik a meccset, de összességében nagyon jó mérkőzés volt – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az RTK-Vasló vezetőedzője. – Az elején a győriek megszerezték a vezetést, majd utána vagy visszaálltak, vagy visszatolta őket a Fradi. Négy-egy-négy-egyes felállásban szerepeltek, de olykor kilenc emberük volt harminc méteren belül. Akkor kezdtem rájönni, hogy tudatos visszaállás lehetett, amikor az FTC egyenlített, mivel utána többször kimentek és veszélyeztettek a győriek. A Ferencváros befejezőjátéka még nem tökéletes, de az előkészítések már nagyon jók, jól leérnek az alapvonalra és pontosan centereznek. Böde Dániel változatlanul nincs kimondottan jó formában, a mögötte lévő Gyömbér Gábor, Józsi György és Csukics pedig átlövési helyzetből nem lövi át a védőfalat, pedig ilyen betömörülő védőfal ellen nagyon kellettek volna ezek a megoldások, de nem nagyon erőltették, így egy veszélyforrással kevesebb volt a Fradi részéről.

A Ferencváros és a Zalaegerszeg korábbi edzője hangsúlyozta, összességében két nagyon jó formában játszó csapatot látott, amelyek nagyon jól felkészültek egymásból.

– A Győr nagyon szervezett volt, annak ellenére, hogy nagyon hátul védekezett – folytatta Vass László. – Vártam a Fradi gólját, hiszen nagy labdabirtoklási fölényben volt. Utoljára a Chelsea úszott meg hasonló szituációt, amikor a Barcelonával játszott. Végül a Ferencváros gólja csak-csak átlövésből született meg, majd Bödének és Csukicsnak is volt lehetősége. Remek mérkőzés volt, amely simán lehetett volna a magyar bajnokság reklámmeccse. Az ETO védőjátékát is lehet díjazni, hiszen remekül kisegítették egymást a játékosok, testközeli, gyűrt helyzetek alakultak ki az FTC számára, de mindig volt egy becsúszó láb a győriek részéről.

Olvasói sztorik