NB I

„Ez a győzelem sokkal többet ér a három pontnál”

Varga Roland szerint az Újpest elleni bravúros fordításuk újabb erőket mozgósított a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lassacskán nehéz lesz jelzőket találni a Győri ETO idei teljesítményére. A listavezető legutóbb, az OTP Bank Liga 11. fordulójában az Újpest ellen, hazai pályán fordított 0-2-ről, és győzött 3-2-re. A mérkőzés a listavezető feltámadásáról és az újpesti védő, Naim Aarab hatalmas öngóljáról is emlékezetes marad. A találkozón gólt is szerző, és a potyagól „előkészítésében” is szerepet vállaló Varga Roland a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ez a győzelem jóval többet ér a három pontnál.

– Az első félidő viszonylag kiegyenlített volt, aztán a játékrész végén sikerült kiharcolnunk egy bűntetőt és emberelőnybe is kerültünk – kezdte Varga Roland. – Mivel azonban gólt nem sikerült lőnünk, a második félidőt nagyon elkapta az Újpest és gyorsan kétgólos előnybe került, ráadásul Lipták kiállítása miatt az emberelőnyünk is oda lett. Azonban rá tudtunk tenni egy lapáttal, és fantasztikus körülmények közepette sikerült fordítanunk.

– A második találatuk előtti beadásnál gondolta volna, hogy gólt fog ünnepelni?
– Úgy emlékszem a szituációra, hogy felnéztem, és láttam, hogy van benn valaki középen tőlünk. Így beadtam a labdát, de láttam, hogy kicsit lecsúszott, ezért már futottam is vissza a helyemre, hogy felvegyem a védekező pozíciót. Aztán a visszafutás közben láttam takarásból, hogy az újpesti védőről bepattant a labda. Még nem éltem át ilyet eddigi pályafutásom során…

– Korábban sokáig gólt sem kaptak, most azonban kétgólos hátrányba kerültek, azonban ebből is sikerült fordítani. Ez újabb erőket szabadított fel önökben?
– Már a mérkőzés után is mondtam, hogy ez a győzelem sokkal többet ér a három pontnál. Elmondhatatlan boldogságot éreztünk a lefújás után. És való igaz, az önbizalmunk is tovább nőtt ezzel a sikerrel.

– Nem csak csapatszinten, de egyénileg is nagyon jó szezont fut, hiszen már hat gólnál jár!
– Már a felkészülési mérkőzéseken is jó formában éreztem magam, sok gólt szereztem, éreztem, hogy megy a játék. Szerencsére a bajnoki mérkőzéseken sem maradok adós a találatokkal. Nagyon bízom benne, hogy minél tovább kitart a formám.

– Vasárnap az Albert-stadionba látogatnak. Mit vár a Fradi ellen?
– Nagyon kemény meccs lesz az is, az Újpest-találkozóhoz hasonlóan. Azonban egy listavezetőnek mindig, mindenki ellen a győzelemre kell játszania, így lesz ez vasárnap is majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik