NB I

A fejét is használta

Ijesztő fejsérülése után is remekül játszott a kecskeméti meccsen Devecseri Szilárd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás rendkívül szerencsétlen körülmények között kapott ki 2-1-re a Kecskemét otthonában az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Ha azonban a labdarúgást a meccselemzés erejéig le lehet bontani egyéni szintre, nyugodtan kijelenthetjük, Devecseri Szilárd számára sikeres volt az alföldiek elleni találkozó. A 22 éves védő a mostani szezonban már túl van hét NB II-es, három Ligakupa- és egy Magyar Kupa-találkozón, de az élvonalban eddig csak csereként kapott lehetőséget, három alkalommal. Most volt először kezdő tehát, és nem mást, mint az egyik legrutinosabb csapattársát, a Spanyolországot és Ciprust is megjárt egykori válogatott Korolovszky Gábort szorította ki.

Devecserinek egy kecskeméti könyöklés hatására a 28. percben felszakadt a fejbőre, ezért néhány percig ápolásra szorult, de miután leragasztották a vérző sebet, és egy mutatós turbánnal rögzítették a tapaszt, rezzenéstelen arccal játszott tovább. Hogy jól teljesített, arra bizonyíték Artner Tamás vezetőedző dicsérte is: „Kiemelem még Devecseri Szilárdot, jól döntöttem, hogy kiálltam saját nevelésű játékosunk mellett, az FTC és a Kecskemét ellen is meghálálta a bizalmat. Hosszú távon lehet rá számítani, övé a jövő. Korolovszky Gábor ennek esett áldozatául.”

– Sikerült már feldolgozni a kecskeméti meccset?
– Nehéz volt, de úgy érzem, sikerült feldolgoznunk. Minden rendben, megyünk tovább – válaszolta a Rangadó.hu érdeklődésére Devecseri Szilárd. – A fejsérülésem miatt nem volt különösebb problémám, a kötést csak azért kaptam a meccs közben, mert rátettek a sebre egy tapaszt, és mivel izzadt a fejem, leesett volna. A meccs hevében egyébként nem érzi az ember, bármilyen fájdalma is van.

– Bekerült a kezdőcsapatba, és kiszorította a keretből Korolovszky Gábort! Milyen érzés?
– A mester dönti el, ki játszik. Mindenképpen meg akart nézni, hogy hosszútávon mennyire számíthat rám, milyen teljesítményt nyújtok. Megkaptam a bizalmat, és Artner Tamás elmondta, nagyon bízik bennem, és most megmutathatom, mit tudok. Ha nem is sikerült a maximumot nyújtanom, de mindent megtettem azért, hogy jól játsszak. A mérkőzés után azt mondta, elégedett volt, tetszett neki a teljesítményem. Igyekszem, hogy ez a jövőben is így legyen.

– Túl a bajnokság harmadán, érdemes számolgatni?
– Az utóbbi meccseket el kell felejteni, hiszen innentől megint új fejezet kezdődik. Öt pontra vagyunk a negyedik helytől, de kettőre a kiesőtől. Mindenkinek maximálisan oda kell tennie magát, mert a következő meccsünket meg kell nyernünk.

– Korábban hét meccset játszott a Haladás kettőben is. Hasznos az NB II-es szereplés?
– Fiatalokból álló csapatról van szó, amelynek jó szintmérő ez a szezon. Jó dolog, hogy az NB III-nál magasabb szinten játszhat a társaság, hiszen így fejlődhetnek a játékosok. Az élvonallal összehasonlítva, persze sokkal gyengébb.

Olvasói sztorik