NB I

Európai szereplésről álmodik

Gohér Gergő szerint kijuthat a nemzetközi porondra a DVTK.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán az Eger együttesét látta vendégül a Diósgyőr a Ligakupa harmadik fordulójában. Gólnélküli félidő után végül a miskolciak nyertek 3-0-ra, a gólok sorát egy gyönyörű szabadrúgásból Gohér Gergő nyitotta, akinek nagyon hosszú idő után sikerült újra a hálóba találnia. A 25 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt az összecsapásról és a góljáról is.

– Mi komolyan vesszük a Ligakupát, szeretnénk minél jobb eredményt elérni ebben a sorozatban is – közölte a hatvani születésű játékos. – Az Eger elleni meccsen egész jól játszottunk, nagyon sokat birtokoltuk a labdát, ami látszott a játékunkon is. A félidő null-null volt, aztán a második részben még többet volt nálunk a labda, kaptunk jó szögből egy szabadrúgást, amit sikerült értékesítenem. Úgy gondolom, erre a gólra már nagyon régóta vártak a szurkolók, és én is. Ezután megjött a csapat önbizalma, és nagyon jó teljesítménnyel sikerült legyőznünk az Eger csapatát.

– Negyedik helyen állnak az élvonal tabelláján. Elégedett?
– A jelenlegi helyezésünkkel abszolút elégedett vagyok. Próbáljuk ezt tartani, illetve jó lenne fellépni akár a dobogóra is, hiszen ha esetleg sikerülne jövő héten megverni a Debrecent, akkor ez is benne van a pakliban. Rövidtávú céljaink nincsenek, stabilizálni szeretnénk a helyünket az élmezőnyben. Egy jó hajrát kell majd csinálunk az ősz végére. A Loki után a nagyobb rangadóinkon már túl leszünk, és jönnek azok a meccsek, amelyeken lehet pontokat gyűjteni. Ezek sem lesznek azonban könnyű mérkőzések, de próbálunk minél jobban szerepelni, hogy elérhessük céljainkat.

– Pontosan mik lennének ezek a célok?
– Semmilyen elvárás nincs a csapat felé, megfogalmazott célkitűzés sincsen. Szeretnénk minél jobban szerepelni. Ha úgy alakul, szeretnénk egy európai szereplést elérni, ezt mi, játékosok tűztük ki magunknak. A keret ehhez adott, és egy kis szerencsével akár oda is érhetünk szerintem.

– Szombaton újra az Egerrel, majd jövő hétvégén a Debrecennel játszanak rangadót, mit vár a két találkozótól?
– Szombaton is felszabadult játékot várok az Eger ellen, ez egy jó felkészülés lesz a jövő heti, debreceni rangadóra, amit már nagyon várunk. Győzelmet várok mindenképpen, reméljük, ezt meg is tudjuk valósítani. A DVSC egy nagyon jó csapat, ezt kell ismerni. Tavasszal bajnokságot nyertek, évek óta ott vannak a mezőny elején a szezon végén. Azonban ők sem legyőzhetetlenek, legutóbb akkor nyertünk ott, amikor szintén Sisa Tibor volt a trénerünk, remélem ez most meg fog ismétlődni.

– Az elmúlt időszakban a Diósgyőr kapcsán főleg Rudolf Gergely neve merült fel, várják már a társakkal, hogy bemutatkozzon?
– Nagyon várjuk már, hogy csatlakozzon, hogy rendesen tudjon velünk játszani. Nagyon fontos lenne már számára, és számunkra is, hogy pályára lépjen, hiszen egy nagyszerű futballistáról van szó. Jelenleg sajnos még külön edz tőlünk, de kezdi utolérni magát, és remélhetőleg nemsokára már bevethető állapotba lesz.

Olvasói sztorik