NB I

Hátrányban is előnyben

A Diósgyőr tíz emberrel is legyőzte az MTK-t az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Diósgyőri VTK – MTK 2-1 (1-1)
Diósgyőr, 8000 néző, Játékvezető: Farkas Á.
Diósgyőr: Ribánszki – Vadász, Hanek, Rakovics (Nagy T., 72.), Gohér – Takács P., Elek (Abdouraman, 79.) – Gosztonyi (Bacsa, a szünetben), Fernando, Seydi – Tisza T. Edző: Sisa Tibor
MTK: Hegedűs L. – Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Zsidai (Nikházi, 84.), Vadnai – Könyves (Balajti, 79.), Kanta, Tischler – Csiki (Pál A., 64.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Tisza (10.), Elek (66.), illetve Kanta J. (40.).
Kiállítva: Vadász (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga tízedik fordulójában az MTK a Diósgyőr otthonába látogatott. Az újonc fővárosiak remekül kezdték a szezont, négy fordulóval ezelőtt még vezették is a tabellát, de az elmúlt két fordulóban csak egy pontot gyűjtöttek, így visszacsúsztak a harmadik pozícióba. A DVTK sem várta túl jó előjelekkel a találkozót, ugyanis az eltiltott Vági Andráson kívül hiányzott a sérült Igor Gal, Francisco Gallardo, José Luque és Rudolf Gergely is. A Diósgyőr ráadásul a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában, így volt mit kijavítania.

Hazai helyzetekkel indult a találkozó, és a diósgyőriek fölénye hamar góllá is érett. Igaz, Tisza Tibor nem akcióból, hanem egy gyönyörűen kivitelezett szabadrúgásból szerezte meg a vezetést csapata számára. A borsodiak lendülete a gól után sem lankadt, többször forgott veszélyben az MTK kapuja. A következő gólt mégis a vendégek szerezték, a félidő vége előtt nem sokkal egy tizenhatoson belüli szabálytalanság után Kanta József értékesítette a megítélt büntetőt. Az MTK nem csak egalizálta az állást, hanem emberelőnybe is került, hiszen a büntető előtt Farkas Ádám játékvezető kiállította a szabálytalankodó Vadász Viktort.

Emberhátrányban is tovább próbálkozott a DVTK, a második játékrész is hazai támadásokkal indult. Az MTK létszámfölénye azonban hamar felemésztette a borsodiak erejét, a kezdeti rohamok alábbhagytak, egyre kevésbé forogtak veszélyben a kapuk. Elöl Seydi várta az indításokat, őt próbálták megjátszani a társak. Egy ilyen szituáció után szerezte meg ismét a vezetést a DVTK: Seydi megtartott egy indítást, pontosan centerezett, Elek Ákos pedig jól piszkált bele a labdába. A gól után visszahúzódott a Diósgyőr, az eredmény pedig nem változott, így emberhátrányban is megnyerte a találkozót Sisa Tibor csapata.

– A Diósgyőr teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, a DVTK korábbi legendás játékosa és edzője, Vitelki Zoltán. – Az MTK még emberelőnyben sem talált fogást a hazaiakon, jól megszervezte a játékát a DVTK, mind a kiállítás előtt, mind pedig emberhátrányban. Mindenki megtett mindent a sikerért, szinte hibátlanul látták el a feladatukat Tiszáék.

Vitelki szerint leginkább a motiváltság döntött a Diósgyőriek javára.

– A múlt heti, Ferencváros elleni mérkőzésen adós maradt a csapat a jó játékkal – folytatta a miskolciak utánpótlásedzője. – Talán ennek is köszönhetően jóval motiváltabban játszottak Seydiék, a találkozó elejétől kezdve a hazaiak akarata érvényesült. Fontos momentum volt a kiállítás is, láthatóan plusz erőket mozgósított a csapat, és így emberhátrányban is felülkerekedett az MTK-n. Jobb volt ma a Diósgyőr, a vendégeknek szinte komoly helyzete sem volt a mérkőzés folyamán.

Olvasói sztorik