NB I

Ez a Fradi napja volt

A Ferencváros hazai pályán 2-0-ra nyert a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
Albert-stadion, 5000 néző. Játékvezető: Becséri
FTC: Jova – Alempijevics, Besics, Klein, Sváb – Hakola (Perics, 4.), Gyömbér (Csukics, 73.), Józsi, Orosz M. (Jenner, 67.) – Böde – Somalia. Edző: Ricardo Moniz
DVTK: Ribánszki – Gohér, Hanek, Rakovics, Vági – Gosztonyi (Seydi, 61.), Takács P., Elek Á., Fernando (Jeff Silva, 78.) – Tisza T. (Csirszki, 87.), Bacsa. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Böde (71.), Perics (92.)
Kiállítva: Vági (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy plusz egy kulcsjátékos hiányzott a diósgyőriek keretéből. Abdouraman injekciókúrán esett át, Igor Gal a Paks ellen rúgást kapott, Gallardo a Győr ellen szedett össze sérülést, amely még nem jött rendbe, Luque hasfalsérve miatt továbbra is otthon gyógyul, Rudolf Gergely pedig elkezdett együtt edzeni a többiekkel, de még nem bevethető. Ferencvárosi oldalon Csukics, Otten és Jenner ki-, Alempijevics, Józsi és Hakola pedig bekerült a kezdőbe.

A pálya légterét elborító vastag füsttakaró miatt késve kezdődött a meccs. Hakola bokaficama miatt már az ötödik percben cserélnie kellett a Ferencvárosnak: Perics állt be. A házigazda alakított ki némi mezőnyfölényt, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Nagyjából huszonöt perc elteltével bátrabbá vált az FTC, ezt előbb egy Somalia-beadás, majd egy Böde-lövés, és Somalia ismétlése jelezte. A hazaiak védelmi megingását Gosztonyi használhatta volna ki, de a kapu fölé lőtt. A szünet előtt Tisza Tibor eldobta magát Besics mellett a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt semmit.

A második félidő elején heves rohamokat indított a hazai csapat, kialakult egy-két veszélyes helyzet is a DVTK kapuja előtt, Sváb Dániel pedig kapufát lőtt. Később magára talált a látogató, és elmerészkedett ellenfele kapujáig, de hetven perc elteltével Jenner szabadrúgását az elmélázó vendégvédelem, illetve Ribánszki kapus asszisztálása mellett Böde lőtte éles szögből a hálóba, ezzel az FTC szerzett vezetést (1-0). A találat után is támadásban maradtak a fővárosiak, és meglehetősen gyakran veszélyeztettek. Vági András második sárga lapja miatt emberelőnybe került a Fradi, de emlékezhetünk, hogy a diósgyőriek tavaly is ilyen helyzetben egyenlítettek az Albert-stadionban. Most ez nem fordult elő, mert számos kihagyott hazai lehetőség után az egyébként végig meddően próbálkozó, küszködő Perics is betalált (2-0).

A Ferencváros a második félidőben olyan játékot mutatott, amit legutóbb a Haladás ellen megnyert bajnoki meccs bizonyos pillanataiban, ezért teljesen megérdemelten nyert a szünet után gyakorlatilag esélytelen DVTK ellen. A ferencvárosiak legutóbb 2004-ben győzték le otthon a diósgyőrieket.

– Mindkét csapat a jól bevált négy-kettő-három-egyes alapfelállásban játszott, de az első félidő első fele leginkább a cselgáncsra hasonlított, mert mindkét versenyző kereste a fogást a másikon, de nem sok minden történt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, aki a helyszínen figyelte a meccset. – A cselgáncs oka, hogy a középpályán mindkét csapat jól szerepelt. Elek Ákos és Takács Péter jól szűrte meg a hazai támadásokat, de nem maradt energiájuk a támadások segítésére. Ugyanez igaz volt Böde Dánielre és Gyömbér Gáborra. Az enyhe ferencvárosi mezőnyfölénynek köszönhető, hogy a visszalépő Bödét kicsit nehezen vették fel a diósgyőriek, de elől semmi különös nem történt. Kioltotta egymást a két csapat, bár a félidő utolsó harmadában megélénkült a játék.

Nem tudni, mi történt a szünetben, de kétségtelenül egy fergeteges FTC jött ki a második felvonásra.

– Óriási elánnal kezdett a Ferencváros, a vendégek jégkorongos módjára vetődtek bele a hazai lövésekbe – folytatta a Diósgyőr egykori vezetőedzője, az MLSZ Grassroots-menedzsere. – Jobban sikerültek a ferencvárosi cserék, a DVTK a többi között azért nem tudott egyenlő ellenfél lenni, mert Tisza Tibor képtelen volt megtartani a labdákat, illetve Bacsa és Gosztonyi sem remekelt. Seydi beállásával sem lett hatékonyabb a borsodiak játéka, ellenben Jenner remekül szállt be, gólpasszt adott, és egyébként is jól mozgott. Felgyorsult az FTC játéka, de ami végleg eldöntötte a meccset, az szerintem egy hibás játékvezetői döntés, ugyanis nem ért sárga lapot Vági András megmozdulása. Mégis kiállították, emberhátrányban játszó csapata egyre jobban fáradt, így a hazai győzelem is nagyobb arányú lett. A második félidő alapján meg nyert a Ferencváros. Számomra még mindig kérdőjeles, hogy az egyébként nagyon sok területen rendben lévő diósgyőriek ilyen halovány, vérszegény támadójátékkal mit szeretnének, hiszen a kiállításig a védelmük jól helyt állt. Érdekesség, hogy egy-két fals hangtól eltekintve mindkét szurkolótábor a saját csapatát biztatta, így jó hangulatú este volt!

Foci helyett Fradi-meccset néztek

Egy vidéki kis csapat játékosai inkább a Fradi-meccset nézték saját bajnokijuk helyett! Igencsak prózai oka van annak, amiért elmaradt múlt vasárnap a Csokonyavisonta–Taszár mérkőzés a Somogy megyei másodosztály Déli-csoportjában: a vendégek hat játékosa úgy döntött, hogy inkább megnézik a Siófok–Ferencváros meccset! A tett értékét – a Fradisták szemszögéből – növeli, hogy öt forduló után mindkét csapat egy ponttal állt, így a kiesési rangadó igencsak fontos lett volna a taszáriaknak – írja a sonline.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik