Még több bravúrgyőzelem kell!

Nemcsak a csapat, de Takács Péter is egyre jobban belelendül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem akármilyen tartásról tettek tanúbizonyságot a diósgyőriek az MTK elleni hazai bajnokin, hiszen a 39. perctől emberhátrányban játszva sikerült megszerezniük a győzelmet a tabellán előttük álló fővárosiak ellen. Takács Péter védekező középpályásként kezdte a találkozót, de a kiállítás után jobbhátvédként kellett helytállnia. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a kéthetes bajnoki szünet alatt a sérültek is felépülhetnek, akikkel kiegészülve még ütőképesebb lehet a gárda.

– Hogyan élte meg az MTK elleni mérkőzést?
– Nagyon pörgős, változatos mérkőzést tudtunk játszani. Tisza Tibor gyönyörű góljával vezetést szereztünk, aztán jött a kiállítás és a tizenegyes – emlékezett Takács Péter. – A második félidőre hátrébb szorultunk, én magam is jobbhátvédet játszottam. Az MTK dominált, de nagyot küzdve sikerült ellenállnunk. Egy szép akció után Elek Ákos jól érkezett a kapu elé, és megszerezte a győztes találatunkat.

– A válogatott szünet miatt most szünet lesz a bajnokságban. Előny vagy hátrány ez a csapatnak?
– Egyértelműen előny lesz ez nekünk, hiszen több sérült is van a keretünkben, illetve akadnak olyanok is – mint például én –, akik sérülésből tértek vissza, és fizikálisan még utol kell érniük magukat. Lesz időnk sokat edzeni, ami úgy gondolom, előnyünkre válhat.

– Egyénileg és csapatszinten hogyan értékelné az eddigi szezont?
– Sokáig bajlódtam sérüléssel, úgy gondolom, jó úton járok, hogy újra teljesen rendben legyek. Igazából az utolsó néhány meccs az, amin már teljes értékű játékosként lehetett velem számolni. Csapatként is rátaláltunk talán arra az ösvényre, ami jó irányba vezet minket. Egyedül a Ferencváros elleni bajnokiért kár, azon nagy lehetőséget szalasztottunk el. Minél több bravúrgyőzelmet kell bezsebelnünk, és akkor még feljebb léphetünk.

– Jó lehetőség lesz erre a soron következő debreceni bajnoki…
– A Debrecen nagyon meghatározó csapat, de a magyar bajnokságban azért senkitől sem kell megijedni. Mi sem fogunk tőlük. Annak ellenére, hogy ők is hétről hétre jobb formát mutatnak, szeretnénk majd elhozni a három pontot a címvédőtől.