NB I

Nem hibázták el a kötelezőt

A Debrecen 2-0-ra nyert Siófokon az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
FGSZ Siófok – Debreceni VSC-TEVA 0-2 (0-1)
Siófok, 300 néző. Játékvezető: Radványi
Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Fodor M., Deák, Fejes – Kecskés (Egerszegi, a szünetben), Gál A., Horváth B. (Dajics, 58.) , Kiss M. (Sipos N., 74.), Pál Sz. – Zamostny. Edző: Horváth Károly
DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Mészáros N., Korhut – Rezes (Spitzmüller, 81.), Varga J., Szakály (Kulcsár T., 88.), Bódi (Dombi, 78.) – Coulibaly, Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Coulibaly (tizenegyesből 33.), Bódi (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fél órával a kezdés előtt óriási vihar érte el Siófokot, orkánerejű szél és szakadó eső kíséretében, ez alaposan meglátszott a nézőszámon is. A kezdésre lecsendesedett az égi áldás, így időben útjára indulhatott a labda, igaz, a nagy szél megmaradt – tudósít a DVSC honlapja.

A sereghajtó, és az idei bajnokságban még nyeretlen Siófok ezúttal nem csak a védekezésre rendezkedett be, bátran vállalta a támadásokat, de a látogatók is ezt tették, így jó iramú, élvezetes meccs alakult ki, bár a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Egy-két lehetőség mindkét oldalon akadt, ilyenkor a kapusok avatkoztak közbe, és látták el jól a feladatukat. A 24. percben például a siófoki Horváth Bence nagy helyzeténél Verpecz István védett nagyot, és ezt követően jelentősen megváltozott a játék képe, ugyanis szinte csak a debrecenieknél volt a labda. A 32. percben meg is született a vezetőgól: Kecskés Tamás szabálytalankodott a tizenhatoson belül Rezes Lászlóval szemben, a jogosan megítélt büntetőt Coulibaly lőtte a hálóba. A szünetig is voltak még lehetőségei a hajdúsági együttesnek, de az újabb gól váratott magára.

A második félidőben a DVSC-TEVA egyértelműen uralta a mérkőzést, irányította a játékot. Rezes Lászlónak több nagy lehetősége is volt a gólszerzésre, de Sidibe is növelhette volna az előnyt, végül ez Bódi Ádámnak sikerült, aki kapásból lőtt a jobb felső sarokba. A Siófoknak volt egy kapufája, ezt leszámítva nem jelentett veszélyt a kapura. A Loki magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, és az utolsó percekben is nagy helyzeteket hagyott ki.

Érdekesség, hogy a DVSC legutóbb négy éve, 2008-ban tudott győzni a Siófok otthonában.

– Gyenge színvonalú mérkőzés volt, de számomra meglepő, milyen bátran játszott a Siófok. Ez pozitívum, és az első nagy helyzet is náluk adódott, ott volt a lehetőség előttük, hogy vezetést szerezzenek, de tudjuk, hogy a futballban nincs ha – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa. – Elég motiválatlannak tűnt a DVSC, esetleges volt a játékuk, úgy voltak vele, hogy majd csak jön a gól. A mezőnyjáték folydogált, igazán nagy helyzete nem is volt a vendégcsapatnak, amely a Siófok szintjére szürkült, ami, már bocsánat, de magyar viszonylatban is elég alacsony. Hajtott a hazai csapat – egyébként a világ minden pontján elvárás a lelkesedés –, de mellette futballozni is kellene, azt pedig nem nagyon látjuk a balatoniak részéről. Ezért volt élvezhetetlen számomra az első félidő.

Olvasói sztorik