NB I

Minden pont számít

Fodor Marcell szerint leginkább a szerencsével áll hadilábon csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra sem született meg a Siófok első győzelme az OTP Bank Liga jelenlegi idényében. Horváth Károly vezetőedző együttese kilenc forduló után három döntetlennel és hat vereséggel áll a tabella utolsó helyén, öt ponttal lemaradva a Kecskemét, Pápa párostól.

A Balaton-parti csapat négy mérkőzésén is megszerezte a vezetést, de eddig egyetlen alkalommal sem tudta megtartani előnyét, sőt a Diósgyőr és Győr elleni találkozókon végül vereséget szenvedett. A siófokiak védője, Fodor Marcell a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a legutóbbi két találkozón szerzett két pontot is meg kell becsülniük, és hiszi, hogy elkerülheti a kiesést az együttes.

– Két pontot szereztek a Ferencváros és az MTK ellen. Sikerként vagy kudarcként élték meg ezt a két találkozót?
– Mindenképpen sikerként lehet elkönyvelni a Ferencváros és az MTK ellen szerzett egy-egy pontot – kezdte értékelését a többi között Diósgyőrben és Debrecenben is megfordult védő, Fodor Marcell. – Az FTC ellen küzdelmes mérkőzésen szereztünk egy pontot, az MTK ellen viszont úgy érzem, győzelmi esélyt szalasztottunk el, nagyon közel álltunk a sikerhez.

– Ha az eddigi összteljesítményüket nézzük, akkor is siker ez a két pont?
– Sajnos eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Nem volt túl jó hangulatunk az elmúlt időszak miatt, de ez a két döntetlen ismét helyrerázott minket. Minden pontot meg kell becsülnünk, sokat fog jelenteni a végelszámolásnál ez a két egység. Persze, a győzelem még hiányzik, de ami késik, nem múlik. Minden nap azért dolgozunk, hogy megszerezzük az első győzelmünket.

– Több alkalommal is közel álltak a győzelemhez. Keresik az okokat, hogy miért nem tudják megtartani az előnyüket egy-egy mérkőzésen?
– Nem gondolom, hogy különösebb oka van annak, hogy eddig még nem sikerült győzelemre váltanunk az előnyünket. Úgy érzem, a szerencsével állunk leginkább hadilábon. Az MTK ellen is egy pontrúgáson múlt a sikerünk. Sajnos három-négy alkalommal is felkínáltuk a lehetőséget Kantának azzal, hogy a tizenhatosunk előterében hagytuk szabadrúgáshoz jutni az MTK-t. Egy ilyen kvalitású játékosnak pedig ennyi alkalom is elég lehet ahhoz, hogy gólt szerezzen.

– Milyen célok lebegnek most a szemük előtt?
– Semmi másra nem gondolunk, csak arra, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Ez a cél lebeg a szemünk előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik