NB I

Ne csak szépen, eredményesen is!

Eddig nem tudtak végigkoncentrálni egy teljes mérkőzést, ezen mindenképpen változtatniuk kell.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Eddig öt meccset játszott, de csak egyszer nyert az Újpest a bajnokságban. Persze, mivel az a siker éppen a Ferencváros ellen született, a szurkolók még türelmesek, de ki tudja, meddig?! A játékkal nincs baj, ezt a derbi első félideje is bizonyította, amikor kifejezetten lendületesen, tudatosan, taktikusan, pontosan futballoztak a lilák, de aztán mintha elvágták volna… És nagyjából így volt ez az elmúlt hétvégén, az MTK otthonában is, de a Fradi-meccsel ellentétben azt már meg is büntette az ellenfél.

A nyolc éve Magyarországon játszó Dusan Vasziljevics teljesítményére nem lehet panasz, de a Rangadó.hu érdeklődésére ő is belátta, ez így nem mehet tovább! Mármint az, hogy képtelenek végigkoncentrálni kilencven percet, ezért hiába teljesítenek időnként kiválóan, ha végül nem tudnak nyerni! A 30 éves középpályás kijelentette, a bajnoki címvédő elleni, vasárnapi meccsel el akarják kezdeni a menetelést!

– A csapat eddig nem remekelt. Hogy értékelné az eddigi teljesítményüket?
– Az az igazság, hogy a gyengébb mutatók ellenére a játékunk jó volt. Ami problémát jelentett az eddigiekben, hogy nem koncentráltunk eléggé a mérkőzéseken. Az MTK ellen előnyből buktuk el a meccset, pedig ha jobban figyelünk, akkor idegenből is hozhattuk volna a három pontot. A legnagyobb gondunk az, hogy nem tudtunk végig koncentrálni a mérkőzéseinken – ecsetelte a Rangadó megkeresésére Dusan Vasziljevics.

– Legnagyobb riválisuk, a Ferencváros ellen aratták eddigi egyetlen győzelmüket. Miben volt más az a mérkőzés?
– Hát, leginkább semmiben, ha a játékunkat nézzük. Az első félidő jóra sikeredett, megszereztük a vezetést, aztán ismét jött egy olyan periódus, amikor teljesen átadtuk a teret az ellenfelünknek. Inkább védekeztünk, de ismételten hiba csúszott a játékunkba, és a kilencvenedik percben majdnem pontokat buktunk. De szerencsére itt még rá tudtunk tenni egy lapáttal, ezért sikerült megnyernünk a találkozót.

– Nem lehet, hogy a sok új játékos miatt nem csiszolódott össze még a játékuk?
– Hétről-hétre egyre jobbak leszünk, ami hamarosan az eredményeken is meg fog látszani. Nem hiszem, hogy az összhanggal baj lenne, összecsiszolódtunk az elmúlt időszakban. Szimplán a jó játék mellett most már el kell kezdenünk a pontokat is gyűjtögetni.

– Ha beindul az „üzlet”, mire lehet jó az Újpest a bajnokságban?
– Ez így van, a hangsúly azon van, hogy egy jó sorozatot kell produkálnunk először, utána lehet tervezgetni. Most három sorsdöntő mérkőzés jön, sorrendben játszunk a Debrecennel itthon, megyünk Kaposvárra és jön hozzánk a Kecskemét. A DVSC ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de ki más ellen kezdjünk el egy jó sorozatot, mint a címvédő ellen? Az utána következő meccseket is meg kell nyernünk, bizonyítanunk kell, hogy nem csak szépen, hanem eredményesen is tudunk játszani!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik