Hírek

Csillog-villog az MTK!

Az MTK hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
MTK – Újpest FC 2-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Becséri
MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Kanta J., Lázok (Ladányi, 85.), Csiki (Balajti, 93.) – Könyves (Tischler, 90.). Edző: Garami József
Újpest: Balajcza – Szélesi, Aarab, Antón, Iandoli – Remili (Zaris, 71.), Balogh B., Vasziljevics, Christ – Tshibuabua, Kabát. Edző: Jos Daerden
Gólszerzők: Iandoli (öngól 55.), Csiki (73.), illetve Kabát (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy délután ötkor Pakson, úgy este hétkor a Hidegkuti-stadionban is a lyukas háló miatt csúszott a kezdés. Végül a Leukoplast jelentett megnyugtató megoldást. Az Újpest edzője, a belga Jos Daerden nem hitt a szemének!

Lázok János és Kanta József visszatért az MTK kezdőcsapatába, a másik oldalon pedig bekerült a Ferencváros ellen az utolsó pillanatban győztes gólt szerző belga-kongói Bavon Tshibuabua, illetve Naim Aarab, akinek lejárt az eltiltása.

Az első félidőben szórványosan és felváltva kerültek mezőnyfölénybe, illetve vezettek akciókat a csapatok. A legaktívabb az MTK-játékosa, Csiki Norbert volt, de hiába próbálkozott, gólt ő sem szerzett. A szünet után Kabát Péter fejesével vezetést szerzett az Újpestnek, de hamarosan jött a válasz: Hidvégi Sándor beadását Iandoli a saját kapujába csúsztatta, miközben menteni igyekezett Könyves Norbert elől. Az egyenlítés után is támadásban maradt a házigazda, majd az újpestiek percei következtek. Némileg megélénkült a játék, sőt! Balajcza Szabolcs három másodpercen belül kétszer is a gólvonalon mentett, illetve a második esetnél bent is volt a labda, de a játékvezető nem adta meg az MTK találatát! Ilyen szituáció a múlt heti Kecskemét–Kaposvár meccsen is előfordult, s ott végül 2-1-re kikapott a találatától jogtalanul megfosztott házigazda.

Kisvártatva kiderült, hogy az a végeredmény most biztosan nem ismétlődik meg, hiszen a korábban is rendkívül agilis Csiki Norbert bombagóljával fordított az MTK! Ezután is nyílt volt a játék, az iramra nem lehetett panasz. A hazaiak nyerő helyzetben magabiztosan birtokolták a labdát, ezért az újpestieknek alig volt lehetőségük gólt szerezni. Taktikusan, higgadtan futballozott az MTK, rákényszerítette akaratát ellenfelére, és a látottak alapján teljesen megérdemelten győzött!

– Már a Pécs elleni meccset követően is mondtam, hogy egyre érettebb az MTK játéka. Nagyon jól megszervezték a védekezést, de ugyanezt az Újpestről is el lehet mondani – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Híres Gábor, az MTK egykori legendás játékosa. – Az első félidőben szinte végig a pálya közepén folyt a játék. Akkor nem éreztem, hogy nagyon gólt akarnának rúgni a csapatok. A végjátékokban nem volt meg a megfelelő dinamika. Most is ügyesen játszott mindkét csapat, de a befejezéseknél nem voltak kellően lendületesek. Az MTK kicsivel jobban élt a ziccereivel, és többet is alakított ki. A második félidő első öt-tíz percében kicsit elaludtak a hazaiak, lehetett érezni, hogy lassabbak voltak, az Újpest pedig nyomott, mert Kabát Péter és Balogh Balázs jól mozgatta a csapatot. A gól felébresztette a hazaiakat, és próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre. Az egyenlítőgól nem volt váratlan, de nagyon jókor jött. Utána az Újpest már elfáradt, néhány játékos szinte menni nem tudott már. Az MTK viszont jó erőben volt, kényelmesen tartotta előnyét, még még több gólt is rúghatott volna a széteső vendégeknek.

Olvasói sztorik