NB I

Egy boldog sérült

Nikházi Márk sérülés miatt kihagyja az Újpest elleni rangadót, de örül első NB I-es góljának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Huszonhatodik élvonalbeli meccsét játszotta a Lombard Pápa otthonában az MTK középpályása, Nikházi Márk. A mérkőzéssel kapcsolatban duplán lehet oka az örömre a 23 éves játékosnak, hiszen egyrészt csapat 2-0-ra győzött, másrészt a második találatot ő szerezte, ami azt jelenti, immár az NB I-ben is eredményes volt! Az újonc veretlenül, két győzelemmel és két vereséggel várja a pénteki, Újpest elleni rangadót, a Rangadó.hu érdeklődésére azonban Nikházi elmondta, ő biztosan kihagyja az ötödik fordulóban esedékes meccset, mert megsérült.

– Más ez az érzés?
– Természetesen nagyon örülök az első NB I-es találatomnak, boldog vagyok, hogy az élvonalban megszereztem az első gólomat. Korábban már sikerült betalálnom a Magyar Kupában, illetve az NB II-ben is többször eredményes tudtam lenni – mondta a Rangadó érdeklődésére Nikházi Márk.

– Nagyon jól kezdték a szezont. Miben van az MTK ereje?
– Összeszokott csapat vagyunk, vannak olyan társaim, akikkel már gyerekkorunk óta együtt játszunk. Mindemellett viszont olyan játékosok alkotják a csapatot, akik képesek egy-egy egyéni villanással eldönteni a találkozók sorsát. Egy ilyen együttes nagyon erős tud lenni, amit mutat is a teljesítményünk: veretlenek vagyunk a szezonban, két győzelmet arattunk, és alig kaptunk gólt a rajt óta.

– A teljesítményükre mennyire hatott, hogy az előző szezonban egy gyengébb sorozatban, az NB II-ben kellett megállniuk a helyüket?
– A tavalyi szezon arra nagyon jó volt, hogy a korábban kevésbé meghatározó játékosok is bejátsszák magukat a csapatba. Ilyen voltam én is. Korábban az NB I-ben nem kaptam olyan sok lehetőséget, de az NB II-ben lassan kiharcoltam magamnak a kezdőpozíciót. Emellett sok sikernek örülhettünk együtt, mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában, ami még inkább összekovácsolta az amúgy is összeszokott társaságot.

– Az NB I-ben is megkapta a lehetőséget, az elmúlt mérkőzéseken már kezdőként számolt önnel Garami József. Nehéz lesz megtartani ezt a helyet?
– Szeretnék megragadni az NB I-es csapat kezdőjében. Ehhez sokat kell dolgoznom, az edzéseken és a mérkőzéseken is a maximumot kell nyújtanom. Azon vagyok, hogy ez mindig sikerüljön. Sajnos, a sors pikantériája, hogy most éppen egy sérülés hátráltat ebben, nem tudok részt venni az edzéseken a következő napokban. Úgy tűnik, hogy az Újpest elleni rangadót így ki kell majd hagynom. De amint felépülök, folytatom a munkát a csapatba kerülésért.

– Hosszabb távon mit vár a csapatától, illetve saját magától?
– Szeretném stabilizálni a helyemet a kezdőcsapatban. Ez lebeg a szemem előtt, ha az egyéni célokat kellene megemlítenem. Hosszabb távú célokat csak úgy tűzhetek ki magam elé, ha stabil, meghatározó tagként tudok bizonyítani a csapatomban. Együttes szinten természetesen az MTK-val való minél jobb helyezés elérése a cél, és ehhez, úgy érzem, minden adott a csapatnál.

Olvasói sztorik