Hírek

Végre berobbanna az NB I-be is!

Eddig az MTK juniorjaival, most meg a felnőtt csapattal játszik a másodvonalban a születésnapos Nikházi Márk.

Kapcsolódó cikkek

Szinte észrevétlenül, csendben, nyugalomban, különösebb esemény nélkül végzi a téli felkészülést az NB II Nyugati-csoportjában listavezető MTK, amely három edzőmeccsen van túl. A REAC és a Cegléd legyőzése nem számít szenzációnak, de a Diósgyőr elleni 2-1-es sikerre mindenki felkapta a fejét! Az együttes 23 éves támadója, Nikházi Márk éppen ma ünnepli a születésnapját. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyon várják már, hogy a jövő heti, törökországi edzőtáborban megszakadjon az edzések monotóniája. A fiatal játékos korábban a második csapat, most pedig a felnőtt keret tagjaként szerepel a másodosztályban, de bízik benne, hogy az MTK hamarosan visszakerül oda, ahova való, az NB I-be!

– Bár nem volt olyan nagyon kemény az alapozás, de eddig inkább az erőnléti dolgok kerültek előtérbe, és építettük a csapatot. Most megy a harc a kezdőbe kerülésért. Nagyon jó, hogy egyben tudott maradni a keret, Németh Krisztiánon kívül nincs távozó – mesélte a Rangadó megkeresésre Nikházi Márk.

– Éppen ez lehet a legnagyobb fegyverük az alaposan beerősítő Gyirmóttal szemben!
– Sokan foglalkoznak mostanság a Gyirmóttal, de ellenük csak egy mérkőzésünk lesz. Azon nyilván nem szabad kikapnunk, meg kell vernünk őket, és ha a többi meccsünket is be tudjuk húzni, hiába erőlködik a Gyirmót! Nyilván erősítettek, ez elég is lesz nekik az NB II-ben, szerintem nem nagyon fognak hibázni. A célunk, hogy megtartsuk, illetve növeljük az előnyünket. Szeretnénk megismételni az őszi teljesítményt, ha sikerül, nem lehet gond. Továbbra is úgy állunk hozzá, hogy a feljutás a cél!

– A bajnokság mellett ne feledkezzünk meg a másik két sorozatról sem!
– A Ligakupában és a Magyar Kupában is versenyben vagyunk. Szeretnénk bravúrt végrehajtani, jó lenne, ha mondjuk bejutnánk a Magyar Kupa elődöntőjébe. Ott már olyan csapatok lesznek, amelyek a bajnokságban is ott vannak az élen, tehát esetleg nagyobb célokért is küzdhetünk a folytatásban…

– Hamarosan egyhetes törökországi edzőtáborba utaznak. Bár az is csak edzés és munka, de azért gondolom, mennének már.
– Nagyon várjuk! A felkészülés meglehetősen monoton, egyik nap egy edzés, aztán két edzés, futás, műfű… Jó lesz kiszakadni ebből egy kicsit. Bizonyára más impulzusok érnek minket odakint, jó lesz végre füvön edzeni, és jobb idő is lesz. Talán még jobban össze tud kovácsolódni a társaság, hiszen a foglalkozásokon kívül is együtt tudunk lenni, bár ezzel itthon sem volt probléma, a közösségünk kiváló.

– Tavaly nyáron, a kiesés után hiába hívták élvonalbeli csapatok, nem hagyta el az MTK-t. Megbánta?
– Eddig minden félévben nagy dilemma volt ez. Nem sok játéklehetőséghez jutottam, főleg a juniorok között, az NB II-ben szerepeltem. Többször szerettem volna első osztályú csapatokhoz igazolni, ahol többet tudok játszani, de Józsi bácsi mindig mondta, hogy itt is ugyanúgy tudok fejlődni, eljön majd az én időm, maradjak. Végül szerződést hosszabbítottam, ezzel a klub azt jelezte felém, hogy szeretnék, ha maradnék. Most már többet tudok játszani, és bár ez is az NB II, mégiscsak az első csapat! Most nem is volt szó a távozásomról. Az a fontos, hogy maradjunk együtt, fogjunk össze, és jussunk vissza az élvonalba, mert ott a helyünk.

– Mi a szokás az MTK-nál születésnap esetén?
– Reggel mindig ki van rakva a taktikai táblára annak a neve, akinek szülinapja vagy névnapja van, és Józsi bácsi megköszönti. Régebben volt pizza rendelés, zsíros kenyér, paraszttál, meg ilyesmi. Aki amit gondolt. Vagy ha több ünnepelt összejön, akkor elmegyünk a Trófeába!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik