NB I

Flegma helyzetkihasználás

Veretlen maradt az MTK, miután 2-1-re nyert a Honvéd otthonában, az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Budapest Honvéd – MTK 1-2 (0-1)
Bozsik-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Radványi
Honvéd: Czuczi – Lovrics, Ignjatovics, Debreceni, Baráth – Tchami (Diaby, a szünetben), Zsivanovics (Vécsei, 79.), Johnson, Ivancsics, Vernes (Faggyas, 59.) – Délczeg. Edző: Marco Rossi
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Könyves (Vass P., 80.), Zsidai, Kanta J. (Nikházi, 90.), Vadnai, Csiki – Hrepka (Tischler, 73.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Diaby (89.), illetve Kanta J. (41., tizenegyesből 56.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A Honvéd az első perctől kezdve támadólag lépett fel, számos ígéretes akciót vezetett, de az utolsó passzok és a lövések rendre pontatlanok voltak. A hazaiak hiába játszottak végig fölényben, a szünet előtt mégis az MTK szerzett vezetést váratlanul. A 41. percben Kanta József kapott kiváló ütemű passzt a Honvéd tizenhatosán belül Zsidai Lászlótól, majd egy igazítás után, 13 méterről higgadtan a hálóba helyezett (0-1).

A folytatásban is a kispestiek voltak aktívabbak, de egy újabb védelmi megingást kihasználva a vendégek büntetőből növelték az előnyüket. Az 55. percben a játékvezető úgy látta, hogy Debreceni András szabálytalankodott a tizenhatoson belül Hrepka Ádámmal szemben, így az MTK büntetőt kapott. Kanta József pedig a jobb alsóba gurította a tizenegyest (0-2). Az újabb gól visszavetette a Honvédot, s bár ezután is voltak lehetőségei, csak szépítenie sikerült, egyenlíteni már nem.

– Elsősorban azért volt érdekes a meccs, mert rangadó volt. Öt forduló után nagyjából már szokott látszani, ki hogyan néz ki, milyen játékerőt képvisel. Ez mostanság mégsem fedi teljesen a valóságot, hiszen még mindig lehet igazolni – vélekedett a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, a Kispest-Honvéd korábbi vezetőedzője. – Két nagyon jól rajtoló csapat találkozott. Labdarúgó-iskolák csatája is volt ez az összecsapás. Az MTK hosszú évek óta neveli az akadémiáján a játékosait, és immár a Honvédra is ez jellemző. Körülbelül öt-öt fiatal akadémista kapott szerepet mindkét oldalon. Ezért is volt érdekes a mérkőzés. A Honvéd külföldiekkel, az MTK pedig rutinosabb magyarokkal veszi körül a fiataljait. A kispestiek sokkal agresszívabban, jobban kezdett. Mindkét csapat bizonytalan volt védekezésben, pedig eddig egyik sem kapott túl sok gólt. Volt arról szó, hogy a hazaiaktól nem hiányzik a távozó Sorin Botis, mert jól összeállt a védelem. Nos, ezt ma nem erősítették meg a látottak.

Szakértőnk szerint sok helyzetet alakítottak ki a kispestiek, de olyan érzése volt a nézőnek, mintha a kihagyott lehetőségek után azt gondolnák a játékosok: nahát, majd legközelebb berúgjuk!

– Ketten hiányoztak az MTK védelemből, és látszott is, hogy egy gyorsan összerakott csapatrészről van szó – elemezte a látottakat az MLSZ Grassroots-menedzsere. – A Honvéd elszórakozta a lehetőségeit, és a labdarúgás örök törvényszerűsége ismét érvényesült, elég volt egy gyönyörű passz, a védelem beragadt, és megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Ez megfogta a Honvédot, de továbbra is ők léptek fel támadólag. Ha pontozásos sportág lenne, ikszre ki lehetett volna hozni a meccset, de nem az! A tizenegyest én nem adtam volna meg az MTK-nak, de nem vagyok játékvezető, és az sem lehet mondani, hogy nem volt semmi. Debreceni András egyébként is nagyon bizonytalan volt, és kicsit azért lökte ellenfelét… Összefoglalva: a két iskola harcát az MTK nyerte, mert összeszokottabbnak, taktikusabbnak tűnt, s jól játszott. A Honvéd flegma helyzetkihasználása arról árulkodik, hogy a játékosok túlértékelik az első helyüket. A ziccereknél nem koncentráltak eléggé, ráadásul gyengébben védekeztek.

Olvasói sztorik