NB I

Sisa Tibor a Diósgyőr vezetőedzője

Kinevezték a DVTK régi-új edzőjét, Sisa Tibor személyében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK kétéves szerződést kötött a trénerrel. Kérésére az egykori diósgyőri gólkirály, Dzurják József lesz a másodedző, míg a kapusedzői feladatokat továbbra is Veréb György látja el – írja a klub honlapja.

Sisa Tibor a jövő héten kezdi el a munkát Diósgyőrben. Rövid ideig már volt a DVTK szakvezetője, a 2008–2009-es bajnokságban öt, a Ligakupában pedig hat mérkőzésen. 2009-ben Magyar Kupát nyert a Honvéddal, legnagyobb sikerét pedig a magyar U19-válogatottal érte el a csehországi Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel, ami U20-as világbajnoki szereplést is ért. Utóbbi eredményét az év edzője díjjal is jutalmazták.

A Diósgyőr egy kuvaiti ajánlattal versenyzett Sisa Tiborért.

– Már éppen pakoltam a bőröndömbe, amikor befutott a Diósgyőr hívása – mesélte Sisa Tibor. – Előbb abbahagytam a pakolást, majd óráról órára kivettem egy-egy dolgot. Amikor 2009 januárjában Ludányhalásziban jártak a DVTK szurkolói, azt ígértem nekik, leszek én még edző Diósgyőrben. Nem szoktam kísérteni, nem járok vissza egykori csapataim meccseire, de van néhány olyan hely, ahol tudom, van még dolgom. Most jött el a visszatérés ideje, nagyon örülök, hogy ismét a DVTK edzője lehetek. Úgy gondolom, tartoztam annyival a Diósgyőr szurkolóinak, hogy ne a zsebemre, hanem a szívemre hallgassak… Nem szoktam mozogni egy kispad felé sem, csak oda megyek, ahová hívnak. Örülök, hogy rám esett a választás, mostantól csak a lehető legjobb szereplés jár a fejemben, és bízom benne, hogy meg tudok felelni a szurkolók, a klubvezetés és a saját magam elvárásainak.

Olvasói sztorik