Magyar foci

A sok távozó után hosszabbított két fontos játékosával az Újpest

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Simon Krisztián és Matija Ljujic is szerződést hosszabbított az Újpesttel.

A 30 éves Ljujic tavaly nyáron érkezett az azeri FK Sabail csapatától, és 19 bajnokin 10 gólt és 4 gólpasszt tett a közösbe a liláknál, tíz góljánál senki nem szerzett többet a csapatból.

„Nagyon jól indult a szezon nekem és a csapatnak is, viszont sajnos jött a sérülésem az idény kellős közepén. Miután visszatértem tavasszal, ismét voltak jobb meccseim, tudtam segíteni a csapatot, még ha nem is alakult fényesen a második fele a szezonnak.

Már az új vezetőség keresett meg azzal, hogy szeretnék, ha maradnék a negyedik kerületben. Benczédi Balázs beavatott abba a hosszú távú projektbe, ami miatt nem mondhattam nemet

nyilatkozta a szerb támadó középpályás az Újpest honlapján.

Az újpesti portál Simon Krisztiánt egyszerűen csak legendának titulálta, amit minden bizonnyal azzal érdemelt ki, hogy a klubban nevelkedett, és bár megfordult Angliában, Németországban és Hollandiában, hazatérve mindig az Újpestet választotta, amelyben 306 tétmeccsnél jár már (ezeken 51 gólt szerzett).

„Ideköt minden, így amikor megkaptam az ajánlatot, nem kellett sokáig gondolkodnom rajta, örömmel hosszabbítottam meg a szerződésemet Újpesten.

Hiszek az új vezetésben és abban, hogy a csapat segítségére tudok lenni az újabb sikerek felé vezető úton

– mondta a 33 éves Simon, aki háromszor nyert Magyar Kupát (2014, 2018, 2021), de az előző idényben csak egy-egy gólja és gólpassza volt, igaz, mindössze 669 perc jutott neki az NB I-ben.

Az Újpestnél – amelyél tavasszal a MOL-csoport lett az új tulajdonos – eddig csak távozókról lehetett hallani, Albi Doka, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas, Luca Mack, Stefan Jevtoski, Kiss Tamás, Vincent Onovo, Franklin Sasere és Branko Pauljevic sem marad, ahogy Mészöly Géza edző sem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik