Magyar foci

Elkezdődött az újpesti átalakulás, öt játékostól elköszönt a klub

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az Újpest FC labdarúgócsapata bejelentette hivatalos honlapján, hogy idény végén távozik öt futballistájuk is, mert lejár a szerződésük.

Közülük Luca Mack számít a legrégebben lila-fehérben szereplő játékosnak, a 23 éves középpályás 74 tétmérkőzésen lépett pályára három szezon alatt, ezeken egy gól és három gólpassz a mérlege. Dzenan Burekovicra jó szívvel emlékezhetnek a szurkolók, a szerb balhátvéd remekül játszott, mielőtt a Göztepéhez igazolt. A törököknél nem vált be, csapat nélkül is volt sokáig, majd visszakerült az újpestiekhez, de alig-alig jutott szóhoz. Mindent összevetve 89 meccsen játszott, két gól és 21 gólpassz a mérlege újpesti színekben.

A mostani szezon elején érkezett Georgios Antzoulas is távozik, a görög védő 26 mérkőzésen jutott szóhoz, gyakorlatilag alapemberré vált a védelemben. Más kérdés, hogy az NB I legtöbb gólját kapó védősora tagjaként ez nem feltétlenül hízelgő adat. A téli szünetben igazolt Albi Doka is távozik a nyáron, neki mindössze hat mérkőzés jutott Újpesten. Az ötödik távozó pedig Stefan Jevtoski, aki Mackhoz hasonlóan 2021-ben szerződött a Megyeri útra, de összesen 16 tétmeccsen küldték pályára, ami elég beszédes.

A játékosoknak június 30-án jár le a szerződésük, így elméletileg bevetheti őket Mészöly Géza vezetőedző a szezonzáró, Ferencváros elleni mérkőzésen. Mivel azonban a klub bejelentette, hogy távoznak, nem valószínű, hogy erre sor kerülne.

Kapcsolódó
Csúnya vereséggel zárult az Újpest utolsó hazai bajnokija
Simán kikapott hazai pályán az Újpest.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik