Magyar foci

„Ez Újpest, magasra kell tennünk a lécet” – bejelentette új elnökét és ügyvezető igazgatóját az Újpest FC

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Lezárult az adásvétel, így a MOL-csoport lett az Újpest FC tulajdonosa, jelentette be csütörtökön Ratatics Péter, a futballklub újdonsült elnöke.

„Új időszámítás kezdődik, rengeteg munka vár ránk, de ez egyben azt is jelenti, hogy hosszú távra tervezünk. Tulajdonosként a célunk egy olyan Újpest felépítése, amely múltjához méltó módon képviseli a lila-fehér színeket. Most az a legfontosabb, hogy a lehető legsikeresebben zárjuk a bajnokságot, nyártól pedig gőzerővel azon fogunk dolgozni, hogy mihamarabb sikereket érjünk el, és az Újpest újra a hazai futball meghatározó szereplője legyen”– idézte a klub Rataticsot.

Ezzel hivatalosan is véget ért Roderick Duchatelet tulajdoni érája, a belga üzletember 2011-ben vásárolta meg az Újpest FC-t. Ebben a 12 évben háromszor nyertek Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egy bajnoki bronzérmet nyert az Újpest, de már évek óta terítéken volt a tulajdonosváltás, amelyre végül 2024 februárjában került sor.

„A fejlődés egy folyamat, ahol adott esetben át lehet ugrani lépcsőfokokat, de nem mindegy, melyikek azok. Fontos, hogy a fejlődési pályánk ívét nézzük a következő szezonokban, ott kell látnunk azt, hogy éppen hol tartunk. Az a szint, ahová el szeretnénk jutni jelenleg nagyon távolinak tűnhet, de

ez Újpest, magasra kell tennünk a lécet, és mindenkinek annak kell alárendelnie magát, hogy ezt a szintet együtt megugorjuk. Ebben a szurkolóknak is fontos szerepük volt és lesz is, hiszen a támogatásuk egy szezonban pontokban mérhető

– mondta Benczédi Balázs, a lila-fehérek új ügyvezető igazgatója a klubnak.

Az ujpestfc.hu beszámolója szerint apránként az eredményeken szeretnének javítani, miközben a szurkolókat is boldoggá teszik. Benczédi időt kért, hogy felkutassák a megfelelő partnereket a munkához. Mint mondta, ez nem megy egyik napról a másikra. A jövővel kapcsolatban pedig egyetlen ígéretet tett.

„Semmiképp sem szeretnék ígérgetésekbe bocsátkozni, csak annyit mondanék ezzel kapcsolatban, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az Újpest újra olyan sikeres legyen, mint amire a múltja alapján hivatott, és öröm legyen meccsre járni!”

A labdarúgó OTP Bank Ligában az Újpest FC 25 fordulót követően a kilencedik helyen áll, és 11 pont az előnye a kieső helyen álló két csapattal, a Kisvárdával és a Mezőkövesddel szemben, illetve 11 pont választja el a már dobogós Fehérvártól.

Kapcsolódó
Újpesti ultrák és játékosok látogatták meg a Fradi elleni meccsen megégett szurkolót
Vittek néhány ajándékot, illetve átadták a szurkolói csoportok gyűjtését is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik