Magyar foci

„Ma nem” – mondta a kivédett tizenegyes előtt Szappanos Péter

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Paks egy sok szabálytalanságot, egy-egy piros lapot, egy kihagyott egy tizenegyest, majd egy hosszabbítást hozó Magyar Kupa-döntőben győzte le 2-0-ra a Ferencvárost Papp Kristóf és Haraszti Zsolt góljának köszönhetően.

A meccs legjobbjának választott Szappanos Péternek elévülhetetlen érdemei voltak a sikerben. A Paks kapusa egy nappal azután, hogy megtudta, bekerült az Európa-bajnoki keretbe, valósággal szárnyalt: nyolc védést mutatott be a meccsen, közte Varga Barnabás tizenegyesét.

„El kell ismerni, hogy a Ferencvárosnak nagyobb helyzetei voltak, de most nem éreztem azt az óriási nyomást, mint legutóbb. Még emberhátrányban sem” – mondta a meccs kapcsán a kapus a Nemzeti Sportnak, majd kitért a büntetőre is.

„Varga Barninak elég szép lőlapja van, céllövöldékben látni ilyet… Mindenhova lövi, még statisztikák sincsenek, hogy melyik oldalt választja. Majdnem megdumáltam magam, hogy jobbra vetődjek, de végül hallgattam az első megérzésemre. Ez elég nagy fordulópont volt, hogy megúsztuk. Egy kis kulisszatitkot elárulok.

Hétfőn videóhívásunk volt a válogatottal, a végén beszélgettünk Barnival és kérdezte, »hova fogsz vetődni?« Mondtam, hogy »oda, ahová rúgod«! Aztán rám nézett a meccsen, én meg mondtam neki, hogy »ma nem rúgod be«. Szerencsére én jöttem ki ebből győztesen

– mondta az NSO-nak.

A Szappanos-bravúrokkal a klub megnyerte története első Magyar Kupáját és készülhet az Európa Liga-selejtezőkre a nyáron. A selejtezőket az első körben kezdheti majd meg a Paks.

Kapcsolódó
Bognár György a paksi kupagyőzelem után: Az első és legfontosabb a bennmaradás lesz az NB I-ben
A paksiak vezetőedzője szerint érdemes lesz reális célokat kitűzni a csapat elé a következő szezonra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik