Magyar foci

„Ha valaki az első két fordulót követően azt mondja, ebből hat év lesz, kikacagjuk” – búcsúzik az NB I-től a Kisvárda

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Kisvárda szombat délután kikapott 4-2-re a Puskás Akadémiától, amely utóbb kiderült, hogy egyben a kiesését is jelentette, mivel az Újpest csapata 7-0-ra kiütötte a Diósgyőrt.

Az újpesti történéseknek köszönhetően már jó korán megírta közleményét a kisvárdai focicsapat, amely hat szezont követően köszön el az NB I-től. Ugyan még két búcsúmérkőzése van, az egyesület egy egészen megható bejegyzésben írta le, hogy milyen volt az élvonalba tartozni.

„Szép volt, jó volt, hat évig tartott… Ha valaki, akkor, amikor az első két fordulót követően nemhogy pontunk vagy gólunk, hanem szögletünk sem volt, azt mondja, hogy ebből hat év lesz, kikacagjuk. Most pedig megállapíthatjuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei labdarúgás történetében miénk a leghosszabb időszak, amit csapat egyvégtében az élvonalban töltött.

Jó volt ide tartozni, büszkék lehetünk a mögöttünk hagyott időszakra. Az ötszöri bennmaradásra, a háromszori felsőházi tagságra, az ezüstéremre, a nemzetközi porondon, az Európa-konferencialigában megnyert párharcra, a kétszeri kupaelődöntőre. De visszatérünk – ez a cél

– olvasható a szerző feltűntetése nélkül közzétett cikkben.

A Kisvárda hazai pályán fogadja a következő fordulóban a szintén kieső, biztosan seregható Mezőkövesdet, majd zárásképp Paksra látogat.

Kapcsolódó
Simán kikapott Felcsúton, reménytelen helyzetbe került a Kisvárda
Nagy Zsolt és a horvát Puljic is nagy meccset játszott a Puskás Akadémiában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik