Magyar foci

7-0-s kiütéssel dőlt el, hogy bennmarad az Újpest az NB I-ben, és kiesik a Kisvárda

M4 Sport
M4 Sport

Eldőlt, hogy a következő szezonban is az NB I-ben szerepel majd az Újpest. Riválisa, a Kisvárda a játéknap korábbi szakaszában már kikapott, így Mészöly Géza csapatának saját kezében volt a sorsa, majd

az Újpest hazai pályán 7-0-ra ütötte ki a tartalékosan felálló Diósgyőrt.

Jelentős fölényben futballozott az Újpest már az első pillanattól kezdve, a hazaiak gyakorlatilag tíz perc alatt egyértelművé tették, hogy ezt a mérkőzést mindenképpen meg akarják nyerni. Előbb Radosevic, majd Keita volt eredményes fejjel, a Diósgyőrnek pedig nem igazán sikerült kijönnie a szorításból, így aztán a 30. percben már háromgólos hátrányban volt. Egy bal oldali beadásba ugyanis Edomwonyi kézzel ért bele a vendégek tizenhatosán belül, így videobírózás után büntetőt ítélt Káprály játékvezető, Mörschel pedig nem hibázott a tizenegyespontról. A folytatásban is leginkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, a DVTK négy próbálkozásából egy sem találta el az újpesti kaput, nem úgy Ljujic nagyszerű átlövése a 45. percben, amely négygólosra növelte az Újpest előnyét.

Fordulás után labdabirtoklásban ugyan kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, kapura veszélyesen azonban csak a hazaiak futballoztak. Csoboth Kevin két perc alatt duplázott, ezzel kiütéses újpesti diadal kezdett kialakulni, a hajrához közeledve pedig Ambrose is befejelt egy kapufáról kipattanó labdát. A folytatásban a DVTK igyekezett szépíteni, de sem pontrúgásból, sem pedig akcióból nem járt sikerrel, így kiütéses vereséggel távozott a Szusza Ferenc Stadionból.

NB I, 31. forduló

Újpest FC-Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5833 néző, v.: Káprály

Újpest FC: Banai (Molnár, a szünetben) – Huszti (Kovács D. L., 68.), Koburi, Keita – Radosevic, Tajti (Pauljevic, a szünetben), Ljujic (Kiss T., 72.), Geiger (Mucsányi, 80.) – Mörschel, Ambrose, Csoboth

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas (Szatmári, 63.), Lund, Baco, Bokros – Holdampf, Klimovics, Pozeg Vancas (Jurek, 63.), Bényei (Vallejo, a szünetben) – Szabó L. (Fekete, a szünetben), Edomwonyi (Pernambuco, a szünetben)

gólszerzők: Radosevic (6.), Keita (10.), Mörschel (30., 11-esből), Ljujic (45.), Csoboth (59., 61.), Ambrose (71.)

sárga lap: Lund (33.), Bokros (48.)

Olvasói sztorik