Magyar foci

Simán kikapott Felcsúton, reménytelen helyzetbe került a Kisvárda

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Kisvárda 4-2-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia ellen, és ezzel gyakorlatilag elvesztette a reményt, hogy jövőre is NB I-es legyen.

Jól kezdte a meccset a Kisvárda, Maticnak két ígéretes fejese is volt, a másodiknál Pécsi nagy védéssel őrizte meg a 0-0-t. Aztán Melnyik pörgetett fölé 11 méterről, innentől viszont átvette az irányítást a felcsúti csapat, és Nagy Zsolt helyzeténél centik hiányoztak a gólhoz.

Az első félidő végén aztán már minden klappolt hazai szempontból: Plsek tett remek labdát a jó ütemben beinduló Puljic elé, aki szépen pöckölte át Kovács kapus fölött.

Kilenc perccel később Komáromi jobbról ívelte be a labdát, Nagy Zsolt bivalyerős kapáslövése pedig Kovácsról pattant be, aki felkapta ugyan a kezét, de ezzel csak magát tudta védeni, a lövést nem.

A félidő végén visszajött a meccsbe a Kisvárda, egy beadás középen több játékos mellett is elment, de a hosszún érkező Navratil beverte a jobb felsőbe. Sokáig azonban nem reménykedhetett a Várda, mert Nagy Zsolt a második félidőre is tartogatott egy kapásgólt, ezúttal Puljic előkészítése után köszönt be a válogatott játékos.

A horvát Puljic aztán Komárominak is kiosztott egy gólpasszt, és bár az élete első NB I-es meccsét játszó, 18 éves Ékes még szépített, ez a lényegen már nem változtatott. A Kisvárda ezzel szinte reménytelen helyzetbe sodródott, mivel a bennmaradásához az kellene, hogy a maradék két meccsét megnyerje, miközben az Újpest már egyetlen pontot sem szerez.

NB I, 31. forduló:

Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good 4-2 (2-1)
Felcsút, Pancho Aréna
v.: Derdák
gól: Puljic (29.), Nagy Zs. (38., 50.), Komáromi (65.), illetve Navratil (45.), Ésik (91.)
sárga lap: Szolnoki (81.), Batik (89.), illetve Stefan (18.), Camaj (23.), Matic (93.)
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Szolnoki (Batik, 82.), Corbu (Vékony, 87.), Plsek (Favorov, 79.) – Komáromi (Colley, 79.), Puljic (Bévárdi, 87.), Nagy Zs.
Kisvárda: Kovács M. – Stefan (Cipetic, 46.), Lippai, Jovicic, Körmendi – Matic, Makowski (Ötvös, 59.), Melnyik – Navratil (Ésik, 86.), Mesanovic (Spasic, 59.), Camaj (Ilievszki, 68.) .

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik