Magyar foci

Rossi elárulta, mikor lennénk Európa tíz legjobb csapata között

Illyés Tibor / MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott telki edzésén
Illyés Tibor / MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott telki edzésén
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Törökország, , majd március 26-án, kedden Koszovó ellen lép pályára a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány megosztott egy érdekes gondolatot csapata legerősebbnek vélt posztjáról.

„Sokszor elmondtam, számunkra nincs tét nélküli mérkőzés, ráadásul újra telt ház előtt játszhatunk, és nem tehetjük meg a szurkolóinkkal, hogy nem teszünk meg mindent a győzelem érdekében. Nagyszerű csapat lesz az ellenfelünk, nem lesz könnyű legyőznünk Törökországot, de erre készülünk” – nyilatkozta a kapitány a MOL Csapat oldalán.

A szakember szerint erre a mérkőzésre azért van szükség, mert ilyen-olyan okból kifolyólag jó felkészülési lehetőséget biztosítanak a németek elleni Európa-bajnoki csta előtt.

„A németek hasonlóan komoly nyomást helyeznek a középpályásokra, mint a törökök, és a gegenpressingre nem könnyű felkészülni, ezért kíváncsian várom, hogy álljuk majd a sarat. Persze a németeket nem könnyű kiismerni, mert az utóbbi időben többször is kísérleteztek háromvédős felállással. Meglátjuk, mit tudunk kihozni a helyzetből, mindenesetre Vincenzo Montella barátom csapata négy védővel játszik” – mondta Rossi.

Hozzátette, a török játékosok többsége topligában játszik, aki nem, az pedig a török sztárcsapatok valamelyikét erősíti.

A kapitány megosztott egy érdekesebb gondolatot is az általa legerősebbnek vélt posztról.

„Megnyugtató, hogy két olyan kiváló kapusom van, mint Dibusz Dénes és Gulácsi Péter, de hát sajnos csak az egyikük védhet. Azt már most elárulhatom, hogy a törökök és a koszovóiak ellen mindketten kapnak egy-egy teljes meccset, bár azt még nem döntöttem el, ki melyik összecsapáson véd.”

Annyit viszont mondhatok, hogy ha minden poszton olyan erős riválisok küzdenének a csapatba kerülésért, mint a kapuban, Európa tíz legjobb csapata között lennénk.

Rossi elmondta, nagyon sajnálja, hogy Kalmár Zsoltra nem számíthat, úgy fogalmazott, hogy a szíve szakad meg, hogy egy ilyen kiváló játékos már a harmadik Eb-ről marad le sérülés miatt. De kérdéses, hogy milyen formában lesz a nyárra Fiola Attila, Botka Endre vagy éppen Csoboth Kevin.

Ami a mostani két meccset illeti:

Orbán Willinek van egy apró sérülése, de nincs értelme kockáztatni, hogy nagyobb baj legyen, ezért megoldjuk nélküle. Dárdai Mártont biztosan meg fogjuk nézni, de még nem döntöttük el, melyik mérkőzésen.

Kapcsolódó
Schäfer András elismerte, nagy esély volt arra, hogy be kell fejeznie a futballt
Berlinben járt a Magyar Labdarúgó Szövetség stábja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik