Magyar foci

Schäfer András elismerte, nagy esély volt arra, hogy be kell fejeznie a futballt

Koszticsák Szilárd / MTI
A magyar labdarúgó-válogatott edzés, Schäfer András a kép jobb szélén látható.
Koszticsák Szilárd / MTI
A magyar labdarúgó-válogatott edzés, Schäfer András a kép jobb szélén látható.

Az Union Berlinben futballozó Schäfer András elárulta, komoly esély volt rá, hogy annyira súlyos a sérülése, hogy be kell fejeznie a profi sportot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség új sorozatában a külföldön játszó labdarúgókat látogatja meg egy rövid interjúra, ezzel is bemutatva, hogyan élik mindennapjaikat. Az első részben Freiburgba látogatott az MLSZ stábja, ezúttal viszont Berlin volt az úticél. A filmből kiderül, hogy Schäfer szabadidejében filmeket néz, színházba, sőt balettre is ellátogat, de természetesen főleg a foci került fókuszba. A 24 éves játékos jobb sajkacsontjában alakult ki egy fáradásos törés, amely miatt júniusban műtéten esett át, októberig nem játszott tétmeccset, sőt decemberben volt újra kezdő. Erről az időszakról mesélte el, hogy bár nem mutatta a külvilág számára, de nagyon nehéz időszak volt a számára.

„Nagyon nagy százalék volt rá, hogy akár abba is hagyhatom a futballt. Nem mehetsz ki edzeni minden nap, hétvégén nincsenek mérkőzéseid. Nagyon rossz időszak volt számomra, nagyon nehéz volt, ezért sem adok a mai napig olyan nyilatkozatokat, hogy százszázalékosan meggyógyultam, mert nem akarom elkiabálni. A játékomon nem látszik, hogy félteném a lábam, de azért egy ideig ez még bennem lesz” – mondta Schäfer.

Amikor azt mondják neked huszonnégy évesen, hogy lehet, hogy abba kell hagynod, lehet, hogy sosem gyógyulsz meg, illetve sosem leszel alkalmas arra, hogy a Bundesligában vagy akár profi szinten focizz, azt nagyon nehéz feldolgozni nemcsak egy huszonnégy éves embernek, de még egy karrierje végén lévő futballistának is.

Ha már Berlinben járt a stáb, akkor az újonc Dárdai Mártonhoz is ellátogatott a Herthához. Az ott rögzített anyagból kiderült, hogy Márton teljesen maga döntött arról, hogy német, vagy magyar válogatott legyen, ezt édesapja, Dárdai Pál is kiemelte. A védő felemlegette azt is, sokan azt hiszik róla, csak az apja miatt kapott esélyt profi focistaként, szerinte ez a tény viszont csak hátrányosan érintette, mintsem segítette volna.

„Én meg a két tesóm születtünk Berlinben, itt nőttünk fel, de mikor lehetett, mentünk Magyarországra. Ez egy érzelmi dolog, nem tudom jobban megmagyarázni, jobban szurkolok a magyaroknak, mint a németeknek” – mesélte Dárdai Márton.

A közeljövőben mindketten bizonyíthatják, hogy milyen állapotban vannak, március 22-én a törökök, négy nappal később a koszovóiak ellen játszik felkészülési mérkőzést a magyar válogatott. Dárdai és Schäfer is meghívót kapott Marco Rossi keretébe.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik