Magyar foci

Willi Orbán nem játszik márciusban a válogatottban, Gulácsi és Dibusz viszont igen

Illyés Tibor / MTI
Gulácsi Péter a sajtótájékoztatón.
Illyés Tibor / MTI
Gulácsi Péter a sajtótájékoztatón.

Megtartotta a törökök elleni válogatott mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az olasz szakvezető elmondta, hogy a védelem oszlopa, Willi Orbán nem játszik, mert bár nincs súlyos sérülése, de izomprobléma merült fel és minimális kockázatot sem akar vele vállalni. Megjegyezte, éppen középső védőként bevethető Dárdai Márton, akinek így mindenképpen szerepet szán valamelyik találkozón.

Dárdai Mártont játszatni szeretném. Az edzéseken nagyon jó tapasztalatom van, így az egyik meccsen mindenképpen kipróbálnom

– mondta a Herthából behívott újoncára.

Illyés Tibor / MTI Marco Rossi a sajtótájékoztatón.

A közvélemény napok óta vitázott azon is, hogy a kapusok közül kinek kellene védenie a magyar csapat hálóját. Ezzel kapcsolatban alighanem Rossi se döntött még, mert annyit elárult,

a törökök Gulácsi Péter, Dibusz Dénes kettősből az egyikük véd, a keddi, Koszovó elleni meccsen pedig a másik.

Törökországról elmondta a kapitány, hogy az Eb meglepetéscsapata is lehet, komoly ellenfélnek tartja. A pénteki meccs lehet a 13. törökök ellen veretlenül megvívott meccs, amihez fogható szériát az Aranycsapat produkált utoljára, de Rossi ezt az összehasonlítást teljesen elhárította.

„A veretlenség fontos tényező az önérzet szempontjából, de nem több annál. A török csapat komoly ellenfél, ezért az esélyeket tisztán kell látni. Megpróbáljuk folytatni ezt a jó szériát, de bármiféle hasonlítgatás az Aranycsapattal sántít, mert az a legendás együttes teljesen más kategória volt egy más korszakban.

Vincenzo Montella remek munkát végzett a török válogatott élén, amely irányításával még veretlen úgy, hogy többek között legyőzte Németországot is. Intenzív, agresszív futballt játszik a rivális, amely nagyon jó a letámadásban. Erős ellenfél a török, ami jó teszt lesz nekünk az Eb-re, mert keressük a lehetőséget a további fejlődésre

– mondta a szakember.

A törökök ellen pénteken lép pályára a magyar válogatott a Puskás Arénában 20:45-től, míg Koszovó ellen március 26-án, kedd este hét órakor indul útjára a labda ugyanebben a stadionban.

Kapcsolódó
Van egy kérdés, ami még komoly fejtörést okoz Marco Rossinak az Eb előtt
Ki kezdjen a kapuban az Európa-bajnokságon? Erre keresi a választ a szövetségi kapitány a márciusi felkészülési mérkőzéseken is.
Olvasói sztorik