Magyar foci

Van egy kérdés, ami még komoly fejtörést okoz Marco Rossinak az Eb előtt

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Két felkészülési mérkőzés vár márciusban az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatottra, pénteken Törökországgal, kedden pedig Koszovóval játszik Marco Rossi csapata a Puskás Arénában. Az olasz szakembernek egy izgalmas kérdéssel meg kell még küzdenie a nyári torna előtt:

ki legyen a válogatott első számú kapusa?

Éveken át elsősorban Gulácsi Péter nevével kezdődött az összeállítás, azonban a lipcsei kapus 2022 őszén súlyos sérülést szenvedett (majd egy bakteriális fertőzés miatt a karrierje is veszélybe került), így Dibusz Dénes lépett előrébb, a ferencvárosi játékos pedig maximálisan meghálálta a bizalmat. Gulácsi aztán visszatért sérüléséből, és míg ősszel főleg padozott – a kupában védett –, mostanra visszaverekedte magát a kezdőbe. Rossi korábban már úgy nyilatkozott, márciusban mind a két kapusnak lehetőséget ad a bizonyításra.

Kovács Tamás / MTI Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is ott volt az előző két Európa-bajnokságon, de pályára csak előbbi lépett.

Kedden volt egy beszélgetésünk a szakmai stábbal, amelyen ezt megerősítette a szövetségi kapitány. Elmondta, mindkettőnknek meglesz a lehetősége, hogy az Európa-bajnokságon az ő nevével kezdődjön az összeállítás. Azt is elmondta, ha most lenne a torna, nem tudna dönteni… De addig még van három hónap, meglátjuk, kinek hogyan alakulnak a dolgai

nyilatkozta Dibusz Dénes a Nemzeti Sportnak.

Dibusz már két Eb-n is ott volt a keretben, a tornán azonban egyelőre még nem lépett pályára. Így természetesen örülne, ha lehetőséget kapna, de azt is elárult, Gulácsival beszéltek már a szituációról, bármelyikükre is esik Marco Rossi választása, a másik teljes mértékben támogatni fogja az első számú kapust.

Nem lesz feszültség, sértődöttség közöttünk. Mind a ketten elég intelligensek vagyunk ahhoz, hogy átlássuk a helyzetet.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik