Nemzetközi foci

„Ez a meccs az első lépés volt afelé, hogy visszanyerje a régi erejét” – Gulácsi az érzéseivel küzdött a győztes visszatérés után

Alex Grimm / Getty Images
Alex Grimm / Getty Images

Marco Rose vezetőedző dicsérte Gulácsi Pétert, aki közel egy év után szerdán tért vissza az RB Leipzig kapujába, címvédő csapata pedig 3-2-re nyert a másodosztályú Wehen Wiesbaden otthonában a labdarúgó Német Kupában, a  legjobb 32 közé jutásért rendezett összecsapáson.

A 33 éves, 51-szeres magyar válogatott kapus közel egy évvel azután játszott ismét, hogy tavaly októberben a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdszalagszakadását szenvedett. Gulácsi előbb a 63. percben, csapata 2-1-es vezetésénél védett nagyot, majd a hajrában két további bravúrral akadályozta meg a hazai egyenlítést.

„Különleges pillanat volt ez a számára. Együtt örülünk vele, hogy a sérülése okozta nehéz időszak után újra itt van” – fogalmazott a meccs után Marco Rose.

Nagyon meg volt hatva, küzdött az érzéséivel még a lefújás után, az öltözőben is. Látszik rajta, hogy mennyire hiányzott neki a játék

– árulta el a tréner.

Bár Gulácsin érezhető volt a meccshiány, ezzel együtt azonnal a csapat egyik bástyájának bizonyult. „Kapott ugyan két gólt, de megoldott egy-két nehéz helyzetet is. Ez a mérkőzés az első lépés volt afelé, hogy visszanyerje a régi erejét” – fogalmazott Marco Rose.

A Lipcse szombaton a Bayern Münchent fogadja a Bundesligában, azon a rangadón újra Janis Blaswich védi majd a hazaiak kapuját.

„Még sok lépést meg kell tennem” – mondta Gulácsi, aki a visszatérésével a csapatkapitányi karszalagot is visszakapta.

Olvasói sztorik