Nemzetközi foci

Győztes meccsen tért vissza a kapuba Gulácsi Péter

Alex Grimm / Getty Images
Alex Grimm / Getty Images

A Gulácsi Péterrel felálló, címvédő RB Leipzig 3-2-re nyert a másodosztályú Wehen Wiesbaden otthonában a labdarúgó Német Kupa szerdai játéknapján. A legjobb 32 közé jutásért rendezett összecsapáson a vendégek szlovén támadója, Benjamin Sesko duplázott, írja az MTI.

A 33 éves, 51-szeres magyar válogatott kapus közel egy évvel azután játszott ismét, hogy tavaly októberben a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdszalagszakadását szenvedett.

„Ha 12 hónapig nem játszol, és úgy kell egy kupameccsen pályára lépned, hogy előtte barátságos meccsen sem védtél, az nem egyszerű. Ez egy újabb lépés volt nekem, az, hogy egy ilyen sérülés után itt voltam, nem jön csak úgy. Nagyon boldog vagyok és örülök, hogy visszatértem” – mondta Gulácsi, aki előbb a 63. percben, csapata 2-1-es vezetésénél védett nagyot, majd a hajrában két további bravúrral akadályozta meg a hazai egyenlítést.

A lipcseiek másik magyarja, Willi Orbán térdsérülése miatt még hetekig harcképtelen lesz.

Kapcsolódó
Szoboszlait becserélték, percekkel később bombagólt lőtt
Továbbjutást érő gólt szerzett a Ligakupában a magyar válogatott labdarúgó. Ott lesz a folytatásban Kerkez Milos csapata, valamint a Chelsea és az Arsenal is, kiesett ugyanakkor a Manchester City.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik