Nemzetközi foci

Szoboszlait becserélték, percekkel később bombagólt lőtt

Matt McNulty/Getty Images
Matt McNulty/Getty Images
Továbbjutást érő gólt szerzett a Ligakupában a magyar válogatott labdarúgó. Ott lesz a folytatásban Kerkez Milos csapata, valamint a Chelsea és az Arsenal is, kiesett ugyanakkor a Manchester City.

Bejutott a legjobb 16 közé a Liverpool a Ligakupában, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte a Leicester Cityt. A másodosztályú vendégcsapat korán vezetést szerzett, és ugyan nyomott a Pool, de sokáig nem akart összejönni az egyenlítés. A második félidő elején Gakpo aztán megszerezte a hazaiak első gólját,

majd Jürgen Klopp a 65. percben becserélte Szoboszlai Dominikot, a magyar válogatott csapatkapitánya pedig öt perccel később, 19 méterről védhetetlenül kilőtte a felső sarkot, a kapusnak esélyt sem adva.

És ezzel még nem volt vége, Szoboszlainak volt egy távolabbról eleresztett lövése is, ami épphogy fölé ment. A 89. percben aztán lezárta a meccset a Liverpool, Diogo Jota sarokkal, a kapufa segítségével talált be.

Szoboszlai Dominik gólja:

A szintén magyar válogatott Kerkez Milos a kezdőrúgástól kezdve a pályán volt, csapata, a Bournemouth hazai pályán fogadta a másodosztályú Stoke Cityt. A gólnélküli első félidőt követően a hazaiak az 51, majd az 54. percben is betaláltak, ezzel pedig el is döntötték a továbbjutást. Kerkez végigjátszotta a mérkőzést.

A következő körben a Liverpool lesz a Bournemouth ellenfele.

A forduló alighanem legnagyobb meglepetése az, hogy az előző szezonban triplázó (igaz, a Ligakupában pont nem győztes) Manchester City már a 32 között kiesett, miután 1-0-s vereséget szenvedett a Newcastle United vendégeként. Legutóbb a negyeddöntőig jutott Pep Guardiola csapata, míg a Newcastle döntőzött, de ott kikapott a Manchester Unitedtől.

Ott lesz a nyolcaddöntőben a Chelsea (amely ebben a hónapban az első gólját szerezte, Jackson volt eredményes), és az Arsenal is.

Ligakupa, a 16 közé jutásért

Liverpool – Leicester City (II) 3-1 (0-1)

Bournemouth – Stoke City (II) 2-0 (0-0)

Newcastle United – Manchester City 1-0 (0-0)

Chelsea – Brighton 1-0 (0-0)

Brentford – Arsenal 0-1 (0-1)

Aston Villa – Everton 1-2 (0-1)

Blackburn (II) – Cardiff City (II) 5-2 (2-2)

Fulham – Norwich (II)2-1 (1-0)

Lincoln City (III) – West Ham 0-1 (0-0)

Kapcsolódó
Stankoviccsal legyőzte a Fradi a Kecskemétet és vezeti az NB I-et
A Ferencváros 2014 után tudta tétmeccsen legyőzni a KTE-t.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik