Magyar foci

Stankoviccsal legyőzte a Fradi a Kecskemétet és vezeti az NB I-et

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Legyőzte otthon 1-0-ra a Kecskemétet és úgy is a tabella élére ugrott a Ferencváros, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a többieknél. Az előző szezonban a Fradinak három próbálkozásból egyszer sem sikerült legyőznie legkitartóbb üldözőjét, sőt kétszer is vereséget szenvedett.

Már a 10. percben veszélyeztetett a KTE, de Ramírez a gólvonal előtt menteni tudott. Ezután a Ferencvárosnak több helyzete is akadt, Varga Bence azonban állta a sarat a vendégek kapujában. Varga a második félidőben Wingo lövésénél lábbal mutatott be bravúrt,

a 72. percben ugyanakkor már tehetetlen volt, amikor Abu Fani szöglete után Sigér a kapuba fejelt.

Ez volt aztán a Fradi győzelmét jelentő gól, a hazaiak 2014 után tudták tétmeccsen legyőzni a Kecskemétet. Dejan Stankovic egyelőre hibátlan mérleggel bír a címvédő kispadján, a csapat pedig átvette a vezetést.

A KTE nincs jó passzban, a legutóbbi három bajnokiját elveszítette Szabó István csapata, amely ráadásul gólt sem szerzett ezeken az összecsapásokon. A Kecskemét az eddigi hét bajnokiján háromszor nyert, négyszer pedig kikapott – az előző, ezüstéremmel véget ért szezonban összesen hatszor veszített a csapat.

NB I, 1. forduló (bepótolt mérkőzés)

Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7299 néző, v.: Karakó

FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Ben Romdhane (Abu Fani, 57.), Sigér – Marquinhos (Civic, 87.), Zachariassen, Lisztes (Varga B., 57.) – Pesic (Botka, 77.)

Kecskemét: Varga B. – Iyinbor, Belényesi, Szalai G. – Szűcs K., Vágó, Kiss B. (Zsótér, a szünetben), Szuhodovszki, Zeke – Horváth K. (Pálinkás, 77.), Szendrei (Tóth B., 61.)

gólszerző: Sigér (72.)

sárga lap: Abena (83.), illetve Kiss B. (27.), Zeke (49.), Tóth B. (71.), Vágó (89.)

Kapcsolódó
Percek alatt összeomlott a csapat, kirúgták az NB II-es edzőt
Az Ajka 2-1-es vereséget szenvedett a Gyirmóttól, Jeney Gyula meg sem várta a lefújást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik