Nemzetközi foci

„Édesanyám sírt” – Budapesten debütálhat a török támadó a válogatottban

Ali Atmaca / Anadolu via AFP
Ali Atmaca / Anadolu via AFP

Sérülés miatt két helyen kellett változtatnia Vincenzo Montellának, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a pénteki, budapesti mérkőzés előtt. Az egyik frissen bekerülő játékos Oguz Aydin, az Alanyaspor támadója, aki most, 23 évesen kapta meg az első behívóját a nemzeti csapatba.

Édesanyámnak mondtam el a hírt először, sírt, természetesen. Ez óriási büszkeség, egy álmom vált valóra

mondta kedden az újságíróknak a Hollandiában született, többszörös török utánpótlás-válogatott Aydin.

A játékos azt mondta, a széleken szeret leginkább játszani, de ott bizonyít, ahová Montella beküldi. Szerinte a következő két mérkőzés – Magyarország és Ausztria ellen – tökéletesen szolgálja majd a csapat felkészülését az Európa-bajnokságra, és abban bízik, neki sikerül meggyőznie addig a kapitányt, hogy érdemes lesz beválogatni a nyári tornára is. A bajnoki szezonban 28 mérkőzésen nyolc gólnál és négy gólpassznál jár.

A törökök a portugálokkal, a csehekkel, és egy pótselejtezőből érkező ellenféllel – amely a Georgia, Luxemburg, Görögország, Kazahsztán négyesből kerül ki – kerültek egy csoportba.

Kapcsolódó
Kiket visz az Eb-re Rossi?
A friss Ziccerben BL-továbbjutókkal és tizenegyes-elemzéssel kezdünk, elmélázunk azon, hogyan juthat ki az orosz kitiltás farvizén egy Eb-re Izrael, beszélünk a sudribunkó Carragherről, hogy aztán végül Marco Rossi válogatottjának felkészülési meccsekre kihirdetett keretéig jussunk el.
Olvasói sztorik