Nemzetközi foci

Gulácsival a kapuban esett ki a címvédő Lipcse a Német Kupából

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP

A legjobb 32 között véget ért a címvédő Lipcse számára a Német Kupa mostani kiírása, Marco Rose csapata a Wolsfburg otthonában kapott ki 1-0-ra. A Leipzig kapuját Gulácsi Péter védte, akinek ez volt a második tétmeccse a szezonban, míg Willi Orbán továbbra is hiányzik sérülés miatt.

A Wolfsburg a 14. percben került előnybe, a magyar kapus tehetetlen volt Václav Cerny közeli lövésénél. Bár a folytatásban próbálta magához ragadni a kezdeményezést a Leipzig, a kapu eltalálásával akadtak gondok, mindössze egyszer sikerült próbára tenni a hazaiak kapusát, miközben Gulácsinak négy védése is volt a mérkőzésen (kétszer pedig a kapufa segítette ki). A vendégcsapat ráadásul az 56. perctől kezdve emberhátrányban játszott, Poulsen akkor kapta meg a második sárga lapját.

A Wolfsburg győztes gólja:

A védései mellett Gulácsi a megszokott módon a csapatjátékból is kivette a részét, 66 labdaérintése volt, amely több, mint a Wolfsburgból bárkinek. 54 passzából 48 pontos volt, 15 hosszú átadásából 9 találta meg a társat.

A 33 éves kapus még tavaly októberben szenvedett súlyos térdsérülést és egy évet kihagyott. A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában Janis Blaswich védi a lipcsei kaput.

Kapcsolódó
Messi-skandálással cukkolták, így reagált Cristiano Ronaldo
Nagy nehezen, a hosszabbításban jutott tovább az al-Nasszr, a vendégdrukkerek a portugál játékost provokálták.
Olvasói sztorik